Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ion Butmalai şi Alexandru Cimbriciuc solicită scuze de la candidatul AIE la preşedinţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 decembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii PLDM, Ion Butmalai şi Alexandru Cimbriciuc, au cerut preşedintelui Parlamentului, candidatului AIE la preşedinţie, să-şi ceară scuze în mod public pentru că le-a denigrat imaginea. Solicitarea celor doi deputaţi vine după ce Lupu i-a acuzat la un post privat de televiziune, precum că la 16 decembrie au votat cu o întârziere de 30–40 de minute, ceea ce “stârneşte semne de întrebare”.

Alexandru Cimbriciuc a declarat în plenul Parlamentului că suspiciunile lansate la adresa sa i-au lezat demnitatea. “Eu am votat pentru Dumneavoastră de trei ori, dar declaraţiile pe care le-aţi făcut m-au deranjat pe mine, pe familia mea şi pe apropiaţii mei. Dacă veţi refuza să vă cereţi scuze publice, demnitatea îmi cere la alt scrutin să nu vă mai votez”, a spus Alexandru Cimbriciuc.

La rândul său, deputatul Ion Butmalai a declarat că, deşi are mai multe argumente de a nu susţine candidatura AIE la preşedinţie, s-a conformat deciziei formaţiunii şi a liderului Vlad Filat.

“V-am susţinut pentru că am conştientizat că mai presus de toate sunt interesele naţionale şi mi-am dat votul pentru Dvs. Vă solicit scuze publice, pentru insinuările lansate”, a punctat Ion Butmalai.

Sursa: www.pldm.md

La Comrat a fost aleasă noua conducere a Organizaţiei de Femei a PLDM Vlad Filat — politicianul anului 2011