Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Campania Naţională “Arborează Drapelul”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 aprilie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La Dubăsari a fost arborat Drapelul de Stat

La 25 aprilie, în cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”, OT Dubăsari a PLDM a înmânat Tricolorul Gimnaziului din s. Molovata Nouă, Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din s. Corjova şi Liceului Teoretic “Vlad Ioviţă” din Cocieri.

De asemenea, au fost repartizate panglici tricolore tuturor celor peste 600 de participanţi la careele solemne.

La festivităţile organizate cu această ocazie au răsunat cântece patriotice, a fost amintită istoria adoptării Drapelului de Stat şi menţionată importanţa onorării şi promovării însemnelor de stat ale Republicii Moldova.

La evenimente au fost prezenţi deputatul PLDM, George Mocanu, preşedintele OT Dubăsari a PLDM, Ala Morcov, consilieri locali şi alte persoane cu funcţii de răspundere în cadrul organizaţiilor primare ale partidului.

Tricolorul — arborat la Drochia

La Drochia cele mai importante instituţii au intrat în posesia tricolorului oferit de Organizaţia Teritorială a PLDM.

Între acestea: filialele locale “Poşta Moldovei”, “Moldtelecom”, “Moldova Agroindbank”, CMF Drochia, Spitalul Raional, Casa de Cultură etc.

Împreună cu Drapelul de Stat, a fost înmânat şi mesajul Preşedintelui PLDM, Primul-ministru, Vlad Filat.

Campania “Arborează Drapelul” a fost lansată de PLDM cu scopul de a promova simbolurile naţionale şi a îndemna societatea lacoeziune şi unitate civică.

OT sect. Centru a PLDM a înmânat Drapelul de Stat unor instituţii

Pe data de 25 aprilie, Organizaţia Teritorială din sectorul Centru a organizat acţiuni dedicate Zilei Drapelului de Stat.

Iniţial, membrii OT din sectorul centru a PLDM au inspectat instituţiile care nu au un drapel de Stat pe clădirea instituţiei şi au mers personal să-l înmâneze.

Instituţia care a primit în dar un Drapel de Stat a fost Grădiniţa de copii nr. 125 din sect. Centru mun. Chişinău, care nu a avut niciodată arborat un drapel pe clădirea instituţiei.

Ulterior, preşedintele OT sect. Centru, Nicolae Platon a înmânat Drapelul de Stat directoarei grădiniţei, Natalia Mîţăblîndă.

Atât directoarea, dar şi educatorii din grădiniţă au mulţumit membrilor OT din sectorul Centru pentru cadoul primit.

De asemenea, un Tricolor a fost înmânat şi Gimnaziului nr. 53 din sect. Centru. Evenimentul s-a produs în cadrul Zilei Uşilor Deschise, la care au participat elevii, profesorii, dar şi parinţii copiilor.

Zece colective de muncă din sectorul Botanica au primit drapele din partea PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova continuă acţiunile de omagiere a Drapelului de Stat, care se desfăşoară în cadrul Campaniei Naţionale “Arborează Drapelul”.

Astăzi, 26 aprilie, membrii Partidului Liberal Democrat din sectorul Botanica, în acordurile fanfarei, au înmânat drapelul Republicii Moldova colectivelor de muncă a 10 întreprinderi din sector.

Colectivele au fost selectate după bună organizare a procesului de activitate şi rezultate obţinute etc.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, a dat citit mesajului Preşedintelui PLDM, Premierului Vlad Filat.

“Avem un drapel frumos, aşa cum ne este şi sufletul, şi meleagul. În vremuri tulburi, înaintaşii noştri l-au strâns la piept şi l-au scăldat în lacrimi, iar asta le-a dat puterea de a rezista. Drapelul ne reprezintă oriunde în lume”, se spune în mesajul lui Vlad Filat.

Vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama a declarat că poporul trebuie să cinstească şi să omagieze Drapelul de Stat permanent, nu doar pe 27 aprilie.

“Să ne iubim şi să cinstim simbolurile naţionale şi să ne închinăm cu pietate în faţa lor”, a punctat Octavian Grama.

Reprezentanţii celor 10 colective au sărutat Drapelul de Stat şi au promis să-l arboreze pe edificiile instituţiilor în care lucrează.

Directorul Combinatului de panificaţie SA “Franzeluţa”, Victor Cojocaru a declarat că avem datoria morală faţă de înaintaşii noştri şi faţă de generaţiile prezente şi viitoare să cinstim Tricolorul în fiecare zi.

“Cinstirea drapelului naţional este o datorie patriotică a fiecăruia dintre noi. Suntem datori să o facem şi în calitatea noastră de creştini, pentru că drapelul a unit în culorile sale cele trei mari virtuţi creştine: credinţa, nădejdea şi dragostea”, a spus Victor Cojocaru.

Acţiunile dedicate Zilei Drapelului de Stat vor continua şi mâine.

Tricolorul la Ungheni

În dimineaţa zilei de 26 aprilie curent, în cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”, iniţiată de PLDM, în mai multe institutii publice din raionul Ungheni au avut loc ceremonii de înmânare a Drapelului de Stat al R. Moldova.

La acest eveniment au participat primarul or.Ungheni, Alexandru Ambros, consilieri raionali, orăşeneşti şi tineri liberal democraţi din localitate.

În posesia celui mai important simbol naţional — Tricolorul — au intrat licee, gradiniţe şi alte instituţii publice.

Reprezentanţii PLDM, care au donat drapelele, au menţionat importanţa onorării Tricolorului, care ne reprezintă şi cu care ne identificăm ca stat şi popor indiferent unde ne-am afla.

Pe parcursul zilei de 27 aprilie, Drapelul de Stat va fi înmânat şi altor localităţi din raionul Ungheni.

OT Briceni a PLDM a înmânat drapele mai multor instituţii de învăţământ

La 25 aprilie curent, Organizaţia Teritorială Briceni a Partidului Liberal Democrat a început manifestaţiile solemne de sărbătorire a Zilei Drapelului Republicii Moldova.

Astfel, în cadrul campaniei naţionale lansate de PLDM, liberal democraţii din Briceni au înmânat drapele liceelor teoretice din Colicăuţi, Caracuşenii Vechi şi Corjeuţi, precum şi Gimnaziului din Corjeuţi. Atât elevii, profesorii, dar şi membrii PLDM din Briceni au participat la careurile solemne dedicate Drapelului de Stat.

La manifestaţie a luat cuvântul preşedintele raionului Briceni, Efimia Bandalac, care a dat citire mesajului venit din partea, Preşedintelui PLDM, Prim-ministrului Vlad Filat.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele OT Briceni a PLDM, Valeriu Bobuţac a menţionat că “ţara independentă şi suverană Republica Moldova trebuie să-şi onoreze principalele atribute ale independenţei şi suveranităţii, precum cum este Tricolorul”.

Tricolorul la Orhei

În oraşul Orhei au continuat şi astăzi acţiunile din cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”, lansată la 25 aprilie de PLDM.

Tricolorul, înmânat de OT Orhei a PLDM, a fost arborat pe edificiile Oficiului de Evidenţă a Populaţiei şi Centrului Medicilor de Familie din Orhei.

La evenimente au participat peste 150 de membri ai colectivelor acestor instituţii.

Acţiunile Campaniei “Arborează Drapelul” continuă la Rezina

Astăzi, 26 aprilie, Organizaţia Teritorială Rezina a PLDM a organizat o acţiune consacrată Zilei Drapelului de Stat. Evenimentul a avut loc la şcoala tehnică nr.84 din or. Rezina, la care au participat peste 150 de elevi şi profesori.

Reprezentanţii OT Rezina au înmânat directorului interimar al instituţiei, Vasile Buimistru, Drapelul de Stat şi au citit mesajul lui Vlad Filat.

Cei prezenţi la acţiune au ascultat discursurile despre simbolica naţională, menţionând că este necesar ca populaţia ţării să respecte şi să preţuiască zilnic simbolurile care ne reprezintă.

În ziua de 27 aprilie astfel de manifestări vor avea loc în 11 instituţii din raion.

Tricolorul la Anenii Noi

La 25 aprilie, Campania “Arborează Drapelul”, lansată de PLDM, a demarat şi la Anenii Noi. Conducerea Organizaţiei Teritoriale în frunte cu preşedintele Alexandru Barbăroşie, a înmânat Drapelul de Stat Liceului Teoretic din localitatea Puhăceni, gimnaziilor din satele Speia, Calfa, Roşcana, Teliţa, Hârbovăţul Nou, Delacău, Şerpeni şi altor 4 licece din raion.

La momentele festive de arborare a tricolorului au participat peste 2000 de elevi şi circa 300 de profesori.

La Buiucani au fost înmânate Drapele de Stat

În cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”, Organizaţia Teritorială din sectorul Buiucani a PLDM a organizat manifestaţii solemne de sărbătorire a Zilei Drapelului Republicii Moldova.

Membrii Partidului Liberal Democrat din sectorul Buiucani au înmânat Drapelul de Stat colectivelor a 10 instituţii din sector, printre care: Şcoala Profesională N.1, Liceul “Liviul Deleanu”, Liceul Municipal Sportiv, Liceul “Petru Rareş”, Liceul “Onisfor Ghibu”, etc.

La manifestaţii au luat cuvântul: Valeriu Ciubuc, viceministru al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ghenadie,Ivaşcenco consilier municipal, Lucia Spoială, director general al Biroului Naţional de Statistică, care a dat citire mesajului venit din partea Preşedintelui PLDM, Prim-ministrului Vlad Filat.

De asemenea, tuturor celor prezenţi le-au fost repartizate panglici tricolore.

De Ziua Drapelului de Stat, TLDM a împărţit panglici şi drapele tricolore

Cu ocazia marcării Zilei Drapelului de Stat, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a împărţit panglici şi drapele tricolore cetăţenilor, pe care i-au întâlnit în Gradina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, pe arterele principale ale capitalei, în universităţi şi campusurile studenţeşti.

Pe lângă felicitările aduse cu ocazia sărbătorii, tinerii liberal democraţi nu au ezitat să explice oamenilor semnificaţia celor 3 culori ale Drapelului de Stat, dar şi să amintească istoria acestei zile.

“Cetăţenii ştiu că astăzi este Ziua Drapelului de Stat şi acceptă cu plăcere panglicile şi drapelele tricolore. Prin această acţiune, am dorit să aducem sărbătoarea cât mai aproape de oameni”, a spus vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Mihaela Spătaru.

Preşedintele TLDM, deputatul George Mocanu a menţionat că acţiunea tinerilor are menirea “să sensibilizeze opinia publică asupra semnificaţiei simbolice a Tricolorului. Avem deja 22 de ani de când a fost adoptat Drapelul de Stat şi vrem ca această sărbătoare să devină o tradiţie pentru R. Moldova şi pentru fiecare cetăţean”, a spus George Mocanu.

Printre acei care au beneficiat de panglici şi drapele a fost şi un cuplu de miri, care a acceptat cu plăcere cadoul tinerilor liberal democraţi.

“Ne bucurăm că cetăţenii Republicii Moldova au început să preţuiască simbolurile naţionale. Cinstind drapelul, cinstim unul dintre cele mai preţioase însemne naţionale, care ne reprezintă şi ne va reprezenta oriunde în lume. Printre valorile spirituale şi naţionale ale unui popor, drapelul împreună cu imnul, reprezintă simbolurile cele mai scumpe”, a spus la rândul său un locuitor al capitalei, Alexandru Buiuc.

Promovarea datei de 27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat, este parte a Programului “Agenda culturală 2012” — iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Oraşul Orhei — îmbrăcat în trei culori

Astazi, toate instituţiile importante din la Orhei au arborat pe edificiile lor Drapelul de Stat.

Multe instituţii nu dispuneau de simbolul naţional al Republicii Moldova, astfel că au apreciat gestul liberal democraţilor de a oferi Tricolorul în cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”.

La ceremonia de înmânare a Drapelului de Stat, desfăşurată la Colegiul Pedagogic, au fost prezenţi peste 400 de studenţi şi pedagogi. Tricolorul a fost donat de către deputatul Petru Ştirbate, care i-a îndemnat pe viitorii învăţători să cinstească însemnele statului şi să educe în discipolii lor sentimentul de mândrie naţională.

De asemenea, drapele au fost înmânate colectivului Direcţiei Stări Excepţionale şi gimnaziului din satul Mitoc, raionul Orhei.

Şi Raionul Basarabeasca s-a inclus în Campania “Arborează Drapelul”. Tricolorul a fost înmânat colectivului CFM şi grădiniţei “Guguţă” din s. Sadaclia, primăriei şi grădiniţei din s. Carabetovca.

Tricolor la Bălţi

La iniţiativa Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PLDM, azi, în capitala de nord a republicii a avut loc adunarea cetăţenilor, consacrată Zilei Drapelului Republicii Moldova.

La eveniment au participat peste 5.500 de bălţeni, dar şi invitaţi, între care deputaţii primului Parlament: Petru Sandulache, Gheorghe Amihalachioae, Vlad Darie.

Adunarea cetăţenilor s-a desfăşurat în incinta Universităţii Pedagogice “Al. Russo”, după care toţi cei prezenţi au mers în marş până la monumentul lui Ştefan cel Mare, unde au avut loc depuneri de flori.

De notat că primarul or. Bălţi şi alţi funcţionari de la primărie au fost lipsă la manifestaţie, motivând că în anul curent “nu sunt pregătiţi pentru organizarea şi participarea la asemenea sărbătoare”.

Acţiunea de la Bălţi a avut loc la iniţiativa PLDM şi este parte a Campaniei “Arborează Drapelul”.

Tricolorul la Călăraşi

În perioada 26–27 aprilie, Organizaţia Teritorială Călăraşi a PLDM a organizat acţiuni consacrate Zilei Drapelului de Stat.

Astfel, la 26 aprilie, preşedintele OT Călăraşi a fost prezent la careul festiv de la Colegiul Pedagogic “Alexandru cel Bun”, la care au participat peste 400 de elevi şi profesori. Reprezentanţii OT Călăraşi au înmânat directorului, Gheorghe Şapoval, Drapelul de Stat şi a dat citire mesajul lui Vlad Filat. Tot în acestă zi au fost înminate drapele grădiniţelor de copii “Guguţă” şi “Lăstărel” din aceeaşi localitate.

Astăzi tricolorul a fost arborat la monumentul lui “Mihail Eminescu”, care, de altfel, a fost inaugurat cu contribuţia directă a OT PLDM Călăraşi. Tot azi, Drapelul de Stat a fost înmânat colectivului primăriei, unde a avut loc şi o şedinţă solemnă.

Cei prezenţi la acţiune au menţionat că este necesar ca populaţia ţării să respecte şi să preţuiască zilnic simbolurile care ne reprezintă.

Tricolorul arborat în scuarul “Grigore Vieru” din Ungheni

Azi, 27 aprilie, Drapelul de Stat al Republicii Moldova a fost arborat în scuarul “Grigore Vieru”, din centrul oraşului Ungheni.

Preşedintele raionului, Iurie Toma, (preşedinte OT Ungheni a PLDM) a adus felicitări tuturor cetăţenilor cu ocazia sărbătorii şi a menţionat că această zi ar trebui să ne unească pe toţi şi să înţelegem că “sub aceste 3 culori noi suntem o valoare”.

Toma a dat citire mesajului prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat.

Organizarea evenimentului a fost remarcată de cei peste 500 de locuitori, prezenţi la eveniment, între care şi deputatul PLDM, Angel Agache.

Momentul solemn al arborării Drapelului de Stat a fost onorat de multipla campioană, participantă la Jocurile Olimpice de la Beijing, atleta Valentina Delion şi de antrenorul acesteia, Mihai Grosu.

Evenimentul din scuar a fost o premieră pentru Ungheni.

Tricolorul — arborat la Căuşeni

Organizaţia Teritorială Căuşeni a Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat manifestaţii solemne de sărbătorire a Zilei Drapelului Republicii Moldova.

Membrii Organizaţiei Teritoriale Căuşeni au înmânat Drapele de Stat conducerii grădiniţei N1, Spitalului Raional etc.

Vicepreşedintele OT Căuşeni, Sergiu Gogu împreună cu membrii organizaţiei au informat cetăţenii despre semnificaţia simbolurilor naţionale şi i-au îndemnat să-i cinstească pe acei care au luptat pentru ca poporul Republicii Moldova să renască din propria cenuşă, după decenii de asuprire.

“Cinstind drapelul, îi omagiem, îi respectam şi ne plecăm capul în faţa acelora care şi-au jertfit chiar viaţa pentru ca noi să dăinuim”, a spus Sergiu Gogu.

Tricolorul a fost arborat la Ocniţa

Astăzi, în raionul Ocniţa, în cadrul Campaniei “Arborează Drapelul”, Organizaţia Teritorială a PLDM a desfăşurat mai multe manifestaţii solemne de sărbătorire a Zilei Drapelului Republicii Moldova.

Membrii OT Ocniţa a PLDM, împreună cu consilierii raionali, au înmânat Drapelul de Stat colectivelor a 13 instituţii din raion printre care: Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Liceul Teoretic “D.Cantemir”, Spitalul Raional şi Direcţia Paza de Stat, CTAM, CMF şi IFS din or.Ocniţa; Liceul Teoretic “Emil Loteanu” din s.Clocuşna; Liceul Teoretic “Constantin Stamati”, Primăria şi Gimnaziul din s.Hădărăuţi; Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” şi Gimnaziul din or.Otaci.

La manifestaţii au luat cuvântul: consilierii raionali: Sergiu Scorenco Sergiu, Boris Cuşnir şi Anatolie Solear, vicepreşedintele OT Ocniţa a PLDM Andrei Călcâi. precum şi toţi şefii instituţiilor publice cărora le-a fost înmânat Tricolorul.

În UTA Găgăuzia a fost onorat Drapelul de Stat

La 27 aprilie, în UTA Găgăuzia a fost cinstit Tricolorul. În această zi, diferitor instituţii le-au fost înmânate 10 drapele. La ceremonia desfăşurată la Colegiul Pedagogic “Mihail Ceakir” din Comrat corul instituţiei a intonat Imnul de Stat al R. Moldova în limba română, iar elevii au prezentat scurte prelegeri despre istoria şi simbolistica Tricolorului.

La Universitatea de Stat din Comrat a fost organizată o masă rotundă cu participarea studenţilor, iar pedagogii au ţinut prelegeri despre necesitatea onorării Drapelului de Stat şi importanţa acestei sărbători pentru toţi cetăţenii ţării, indiferent de naţionalitate..

De asemenea, au fost înmânate drapele primăriei şi grădiniţei din s. Chiriet, Centrului militar din Comrat şi Ceadâr Lunga, Liceului “Mihai Eminescu” şi Direcţiei principale a Afacerilor Interne din Găgăuzia.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a arborat cel mai mare Tricolor din ţară Vlad Filat: Am depăşit perioada crizei şi avem şansa de a asigura un viitor prosper RM