Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a arborat cel mai mare Tricolor din ţară

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 aprilie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Republica Moldova marchează, astăzi, 27 aprilie, Ziua Drapelului. Cu această ocazie, deputaţi, miniştri, dar şi membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la solemnitatea de arborare a unui imens Tricolor în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Drapelul de Stat al Republicii Moldova a fost arborat de Premierul Vlad Filat, Preşedintele PLDM.

Catargul Drapelului de Stat are trei metri, iar draperia are dimensiunile de 7 metri lungime şi 3,5 metri înălţime. Imensul tricolor cântăreşte circa 5 kilograme.

Vlad Filat a declarat că evenimentul de astăzi este un nou început pentru toţi şi a îndemnat cetăţenii să-şi iubească şi mai mult ţara, şi mai mult compatrioţii.

“Înainte să ne întrebăm ce a făcut ţara pentru noi, trebuie să ne întrebăm ce am făcut noi pentru ţară. Este important ca zi de zi, acţiune de acţiune, fiecare dintre noi să făurim pentru această ţară şi pentru viitorul ei”, a menţionat Vlad Filat.

Premierul a adus mulţumiri celor care, la începutul anilor 90 ai secolului trecut, au votat independenţa şi simbolurile naţionale.

Vlad Filat a anunţat că, în 2012, în alte trei cele mai înalte locaţii din Moldova vor fi arborate drapele de dimensiuni impunătoare.

Ziua Drapelului a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ.

Sursa: www.pldm.md

În municipiul Chişinău a fost constituită Asociaţia Teritorială a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “Stejarul” a PLDM Campania Naţională “Arborează Drapelul”