Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ioniţă: Moldova nu are probleme la capitolul investiţii capitale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 mai 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, susţine că R. Moldova nu are probleme la capitolul investiţii capitale şi creştere economică. Carenţe există la capitolul implementarea anumitor legi.

“Consider că Moldova la capitolul investiţii capitale şi creştere economicpă nu are o problemă. Problema este că la capitolul reforme noi nu implimentăm anumite legi. Am venit cu o lege în Parlament, cu privire la micşorarea organelor de control, dar nu am izbutit. Când vrei să tai din organele de control, ai o rezistenţă. Mereu există o presiune şi de aceea noi am retras această lege. Noi întâmpinăm o rezistenţă în privinţa reformelor”, a declarat Veaceslav Ioniţă în cadrul unei emisiuni TV.

Totodată, Ioniţă a menţionat că zonele economice libere ar putea fi o soluţie pentru dezvoltarea creşterii economice din ţară. “Zonele economice libere au fost mereu o posibilitate de dezvoltare. Eu nu înţeleg de ce în Moldova există un proces de stopare de dezvoltare a acestora. Eu cred că în condiţiile Republicii Moldova soluţiile pentru companiile mari sunt zonele economice libere.

Cred că aceste zone în următorii 10 ani trebuie să fie soluţia. Însă, din păcate, în Moldova sunt mulţi care nu cred în acest lucru”, a spus Ioniţă.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a lansat Şcoala de Studii Europene Tudor Deliu: Persoanele care vor arde resturi vegetale pe câmp deschis vor fi pedepsite