Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: “Suntem în faţa unui nou început”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 martie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat, a ţinut un discurs în faţa deputaţilor în care a menţionat că, în decurs de peste doi ani şi jumătate, Alianţa pentru Integrare Europeană a activat constructiv pentru dezvoltarea Republicii Moldova, obţinând un fundament necesar pentru transformarea Moldovei dintr-o ţară izolată pe arena externă în una înconjurată de prieteni.

Vlad Filat a menţionat că, totuşi, instabilitatea politică a afectat guvernarea ţării şi a menţionat că aşteptările oamenilor de pe urma alegerii şefului statului sunt enorme.

“Avem nevoie de stabilitate şi linişte pentru a reuşi. Şi sunt sigur că vom reuşi”, a declarat Vlad Filat de la tribuna centrală a Parlamentului.

În acelaşi timp, Vlad Filat a opinat că, după alegerea preşedintelui, începe greul cel mai mare.

“Suntem în faţa unui nou început, care poate să aibă o finalitate pentru cetăţenii moldoveni. Va trebui să avem o viteză în acţiuni pentru ca la viitoarele alegeri parlamentare ordinare să avem o societate consolidată. În această zi, chiar avem nevoie ca Dumnezeu să ne ajute”, a mai spus Preşedintele PLDM.

Vlad Filat a adresat mulţumiri partenerilor externi, precum şi lui Mihai Ghimpu şi Marian Lupu, care au asigurat interimatul ţării în această perioadă.

Sursa: www.pldm.md

Astăzi, 15 martie, Parlamentul a adoptat transmiterea prin concesiune a Muzeului Zemstvei către Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chişinău Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova