Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM propun micşorarea salariilor pentru conducătorii întreprinderilor de stat şi celor cu capital majoritar de stat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Conducătorii întreprinderilor monopoliste, întreprinderilor de stat şi celor cu capital majoritar de stat vor primi lunar maxim trei salarii medii, în loc de cinci în ansamblu pe unitatea condusă pe perioada de la începutul anului până în luna gestionară.

Un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii salarizării a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului de către deputatul din Partidului Liberal Democrat din Moldova, Anatolie Dimitriu. Prezentul proiect de lege este elaborat în scopul aducerii prevederilor legislative nominalizate la condiţiile realităţii sociale actuale, pentru a mări eficienţa de administrare economică şi a stimula performanţa în activitatea întreprinderilor cu capital statutar.

Potrivit notei informative a proiectului de lege, “corelarea direct-proporţională dintre rezultatele întreprinderii şi remunerarea lor va constitui un stimul pentru concentrarea conducătorilor la creşterea şi dezvoltarea economico-financiară a întreprinderii”.

De asemenea, proiectul de lege mai prevede ca şi cuantumul maxim al premiilor pentru conducătorii întreprinderilor monopoliste, întreprinderilor de stat şi celor cu capital majoritar de stat să fie dependent de rezultatele activităţii economico-financiare a întreprinderilor conduse de aceştia.

Sursa: www.pldm.md

Tudor Deliu: Persoanele care vor arde resturi vegetale pe câmp deschis vor fi pedepsite Donaţie de carte cu ocazia Zilei Copilului