Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Donaţie de carte cu ocazia Zilei Copilului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De Ziua Internaţională a Copiilor, Organizatia de Femei Drochia a PLDM a făcut o donaţie de carte catedrei claselor primare din satul Mândâc.

La eveniment au participat elevii claselor I-IV şi întreg corpul didactic.

Presedintele OF Drochia a PLDM, Silvia Jaman, şi Luminiţa Marian, membră a Biroului a OF, au adus sincere felicitări copiilor, dorindu-le o vacanţă bogată în evenimente frumoase şi memorabile.

Donaţia a cuprins cărţi cu poveşti, dar şi atribute şcolare pentru lecţiile de artă plastică.

Donaţii în cadrul Maratonului “Familie pentru copii. Noi pentru familie!”

Liberal democraţii au fost cei mai matinali donatori ai Teleradiomaratonului “Familie pentru copii. Noi pentru familie!”.

Chiar în dimineaţa zilei, Preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat a donat copiilor adăpostiţi în casele de tip familial 50 de mii de lei. Donaţia a fost făcută la Casa Radio. O sumă similară urmează a fi depusă şi în seara zilei în bolul magic de la Moldova 1.

Au venit cu donaţii şi deputaţii liberal democraţi, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ, precum şi un şir de responsabili din Administraţia Publică Centrală şi Locală, membri ai PLDM.

Mai multe zâmbete şi bucurie pentru copiii din raionul Edineţ

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe 31 mai curent, Organizaţia de Femei şi Organizaţia Teritorială Edineţ a Partidului Liberal Democrat au invitat teatrul dramatic Vasile Alecsandri din oraşul Bălţi, care a prezentat un spectacol de binefacere pentru toţi copiii din raion cu vârsta cuprinsă între 7–14 ani.

Spectacolul a avut loc la Palatul de Cultură din or. Edineţ, iar actorii au încercat să transmită copiilor cât mai multe emoţii şi bucurii în pragul sărbătorii de 1 iunie — Ziua Copilului.

Echipa organizatorică a femeilor liberal democrate din Edineţ le-a urat copiilor multă sănătate, o vacanţă de vis şi o copilărie fericită.

La rândul lor, cei 700 copiii, care au privit spectacolul, au mulţumit organizatorilor pentru surpriza plăcută şi au aplaudat în picioare trupa de actori.

“Ziua Internaţională a Copiilor” sărbătorită în sectorul Buiucani

Azi, 1 iunie, Organizaţia de Femei din sectorul Buiucani a Partidului Liberal Democrat din Moldova a invitat micuţii de la grădiniţa “Porumbelul” la o sărbătoare dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.

Micuţii au primit cadouri din partea OF din sec Buiucani a PLDM.

Preşedintele organizaţiei, Natalia Saragov, a felicitat copii cu ocazia acestei zile minunate şi a menţionat că în Republica Moldova trăiesc cei mai frumoşi, deştepţi şi buni copii din lume.

“Copilăria este vârsta marilor superlative pe care le merită viaţa, vârsta celei mai pure sincerităţi, a deplinei libertăţi, vârsta viselor fără graniţe, vârsta care se trăieşte prin flori şi este exprimată prin exclamaţii, vârsta la care toţi suntem frumoşi”, a spus Natalia Saragov.

La finalul sărbătorii, copii încurajaţi de părinţi au pregătit un mic recital de poezii.

Sub patronajul Lilianei Palihovici a fost organizat Concertul de caritate “Copii cuminţi cu vedete părinţi”

Pe data de 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului la iniţiativa Lilianei Palihovici, Vicepreşedinta Parlamentului, a fost organizată cea de-a III ediţie a concertului de caritate “Copii cuminţi cu vedete părinţi”. Concertul a avut loc în cadrul “Parteneriatului pentru Copii” al cărui scop este crearea parteneriatelor sociale care contribuie eficient la respectarea drepturilor copilului şi consolidarea capacităţilor creative al acestora în Republica Moldova.

Liliana Palihovici le-a urat copiilor din toată ţara multă sănătate, copilărie fericită şi fără de primejdii, iar părinţilor bunăstare şi răbdare în educarea micuţilor.

“Prin organizarea acestui concert de binefacere, colectăm fonduri pentru proiectele care vin să îmbunătăţească calitatea serviciilor oferite copiilor. Din fondurile acumulate, planificăm să procurăm pentru copii şi adolescenţi cărţi artistice şi manuale de studii, instrumente muzicale şi costume naţionale pentru Cercurile de Creaţie. De asemenea, ne propunem să amenajăm în câteva localităţi din republică terenurile de joacă cu echipamentul necesar”, a menţionat Liliana Palihovici.

În perioada de 2 ani, din fondurile colectate în urma concertului de caritate “Copii cuminţi cu vedete părinţi” au fost inaugurate mai multe terenuri de joacă în raioanele republicii şi au fost dotate mai multe Cercuri de creaţie cu costume naţionale şi instrumente muzicale.

Valeriu Streleţ a participat la deschiderea unei grădiniţe în raionul Căuşeni

Pe data de 1 iunie curent, de “Ziua Internaţională a Copiilor” preşedintele fracţiunii Parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ a participat la deschiderea grădiniţei “Ghiocel” din sat Sălcuţa, raionul Căuşeni.

Grădiniţa nu a funcţionat de 15 ani, iar în acest an a fost pentru prima dată renovată complet, datorită eforturilor întreprinse de premierul, liderul PLDM, Vlad Filat.

Pentru a îmbunătăţi condiţiile în care sunt educaţi copiii a fost schimbat acoperişul şi renovate tavanele, de asemenea au fost schimbate uşile şi ferestrele, au fost renovate dormitoarele, sălile de grupă, sala de joc şi coridoarele.

Preşedintele Fracţiunii Parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ s-a familiarizat cu condiţiile create în grădiniţa renovată şi a declarat că este bucuros să participe la acest eveniment.

“Republica Moldova nu are bogăţii subterane cum ar fi aur, petrol, gaze, dar are altceva care se poate echivala cu toate acestea — copiii. Partidul nostru împreună cu Premierul, Vlad Filat investeşte şi va investi în noua generaţie, deoarece aceasta este bogăţia noastră. Este important ca micuţii să aibă parte de îngrijire şi educaţie în condiţii bune” a spus Valeriu Streleţ.

Prezent la eveniment, deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, care este originar din raionul Căuşeni, a declarat că este nespus de bucuros că după mai bine de 15 ani grădiniţa a fost redeschisă.

“Dragi pământeni vă promitem că deputaţii din PLDM vor mai susţine astfel de proiecte şi vom sprijini ideea ca în fiecare sat să fie deschisă o grădiniţă. Sunt sigur că între copilaşii care vin pentru prima data la grădiniţă se regăsesc şi viitori campioni Olimpici”, a menţionat Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, deputatul PLDM, Nicolae Juravschi.

La rândul său, primarul satului Sălcuţă, Ion Novac a mulţumit tuturor celor care au contribuit la reconstrucţia grădiniţei, menţionând că această zi a fost aşteptată mult timp de întregul sat.

Grădiniţa “Ghiocel” din sat Sălcuţa, raionul Căuşeni va fi frecventată de 100 de copii din localitate.

1 iunie — sărbătorit la Ialoveni

Pe data de 1 iunie curent, de Ziua Internaţională a Copiilor, Organizaţia Teritorială Ialoveni a Partidului Liberal Democrat din Moldova a distribuit cadouri pentru copiii de la grădiniţele din localităţile raionului.

Iniţiativa a venit din partea deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Anatolie Dimitriu şi a fost susţinută de aleşii locali, primarii şi membrii din Organizaţiile Primare a PLDM.

Micuţii au primit cadouri seturi cu mingi, jucării şi jocuri cognitive.

Deputatul PLDM, Anatolie Dimitriu a felicitat copii cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor şi le-a urat multe bucurii şi succese.

“Sărbătoarea copilăriei ne aminteşte părinţilor, tuturor adulţilor că problemele tinerei generaţii trebuie să ne preocupe permanent, căci noi, maturii, suntem responsabili pentru viaţa, sănătatea şi destinul fiecărui copil” a spus Anatolie Dimitriu.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM propun micşorarea salariilor pentru conducătorii întreprinderilor de stat şi celor cu capital majoritar de stat Primarii PLDM din raioanele Edineţ, Ocniţa şi Briceni au participat la o şedinţă de lucru