Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Simion Furdui: Informaţiile de pe etichetele produselor alimentare trebuie să fie de o mai bună calitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Simion Furdui a înregistrat la Biroul Parlamentului un proiect de lege, care prevede ca informaţiile de pe etichetele produselor alimentare să fie scrise clar, simplu şi complet.

Potrivit deputatului liberal democrat, proiectul de lege prevede îmbunătăţirea situaţiei actuale privind lizibilitatea şi securitatea menţiunilor de pe etichetele produselor alimentare. De asemenea, iniţiativa legislativă va optimiza eficienţa etichetării nutriţionale, ca mijloc de sprijinire a capacităţii consumatorilor în ceea ce priveşte alegerea produsului adecvat.

“Am propus o redactare nouă a noţiunilor de «etichetă» şi «etichetare», prin înţelesul cărora se subliniază faptul că eticheta vine să ajute consumatorul în alegerea corectă a mărfii, în dependenţă de necesităţile fiecăruia, dar şi să înlăture discrepanţele ce pot apărea după momentul procurării din varii motive: sau din lipsă de cunoştinţe, ori din insuficienţa informaţiilor”, se spune în nota informativă a proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă impune o dimensiune minimă a caracterelor de tipărire pentru informaţiile obligatorii înscrise pe etichetă. În acelaşi timp, producătorul va dispune de o perioadă de timp în care va avea posibilitatea să modifice etichetele produselor.

Menţionăm în context că aceste completări sunt în conformitate cu Legea privind protecţia consumatorului, iar implementarea proiectului nu necesită surse financiare bugetare, contribuind la sporirea calităţii procesului de informare la etichetarea produselor alimentare.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — cel mai influent politician din Republica Moldova Cursuri de orientare profesională pentru tinerii liberali democraţi