Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Problemele agricultorilor au fost discutate la Drochia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 august 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 2 august, deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, membru al Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, l-a însoţit pe ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov într-o vizită de lucru în raionul Drochia, unde a avut loc o reuniune cu participarea conducătorilor a 31 de întreprinderi agricole.

La reuniune au fost prezenţi preşedintele raionului, Andrei Marian, şeful Direcţiei agricultură Ion Nicora, reprezentanţi ai Inspectoratului fiscal raional.

Discuţiile s-au axat pe analiza situaţiei create în domeniu, politicile promovate şi măsurile întreprinse în sprijinul agricultorilor.

Liderii agricoli au fost familiarizaţi cu paşii întreprinşi de Guvern pentru atragerea fondurilor europene în domeniul agriculturii, cu viitoarele programe ale UE, care urmează a fi implementate în ţara noastră, în special, programul ENPARD. De asemenea, s-a discutat despre politica bugetar-fiscală, rolul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, creditarea producătorilor agricoli: mărimea sprijinului acordat unui beneficiar pentru un credit, majorată la 400 mii de lei, în raport cu 150 mii lei, care se acordau iniţial.

Deputatul Iurie Chiorescu s-a referit, în special, la politica fiscală adoptată pentru anul curent.

De menţionat că de la investirea Guvernului Filat, investiţiile în agricultură şi silvicultură au constituit 305 mln euro, adică de 2 ori mai mult decât suma tuturor investiţiilor effectuate în perioada 1995–2009.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat se menţine primul în top Primăria Băhrineşti — model de urmat şi pentru alte comunităţi