Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primăria Băhrineşti — model de urmat şi pentru alte comunităţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 august 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 4 august curent, primarul localităţii Băhrineşti r. Floreşti, Feodosia Bunescu, împreună cu echipa sa, a susţinut Raportul de activitate în faţa comunităţii pentru perioada iulie 2011 — iulie 2012. La eveniment au participat peste 80 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor educaţionale şi de cultură, consilieri locali, lideri agricoli, pensionari.

La audierea publică s-a vorbit despre cele mai relevante activităţi ale primăriei în perioada de referinţă.

Un subiect aparte l-a constituit implementarea proiectelor locale: reparaţia şi amenajarea Casei de cultură — proiect în valoare de 3,5 mln. lei; iluminatul stradal din centrul comunităţii — 99 mii lei, construcţia punţii Băhrineşti-Lunga — 60 mii lei, reţea gratuită Wi-Fi în centrul satului, consultarea juridică a cetăţenilor, renovarea blocurilor sanitare de la grădiniţa de copii, construcţia paraclisului la biserica din sat, amenajarea şi construcţia staţiei de microbuz “Nechifor Popescu”.

De asemenea, au fost menţionate deschiderea Centrului de consultanţă locală ACSA pentru agricultori, organizarea diferitelor evenimente culturale pentru promovarea tradiţiilor şi atragerea de turişti.

La eveniment a fost prezent, Veaceslav Guţuţui, membru al Comisiei Centrale de Cenzori a PLDM, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Guţuţui a relatat despre susţinerea acordată de Guvernul Republicii Moldova, prin Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, pentru finanţarea lucrărilor de construcţie, amenajare şi dotare cu echipament a Centrului Cultural Intercomunitar, despre politica statului în descentralizarea serviciilor publice şi perspectiva de dezvoltare a ţării prin implementarea proiectelor de dezvoltare regională.

În acest sens, orientarea comunităţii către activităţi şi proiecte de turism reprezintă o oportunitate reală de dezvoltare a satului, a menţionat Guţuţui.

La rândul său, preşedintele comisiei buget şi finanţe a Consiliului Raional Floreşti, vicepreşedintele OT Floreşti a PLDM, Sergiu Rusu, a remarcat că, în domeniul implementării proiectelor locale, primăria Băhrineşti este cea mai activă din raion şi reprezintă un model de urmat pentru celelalte comunităţi din Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor publice, cetăţenii au avut posibilitatea să pună întrebări, precum şi să primească răspunsuri la cele mai arzătoare probleme ce ţin de dezvoltarea comunităţii, managementul funciar, viitoarele proiecte de dezvoltare a satului.

Amintim că, în conformitate cu decizia Biroului Permanent Central al PLDM, începând cu 1 iulie şi până la data de 1 octombrie 2012, primarii liberal democraţi prezintă în faţa comunităţilor locale rapoarte de activitate pe perioada unui an de exercitare a mandatului.

În urma alegerilor locale din 2011, Partidul Liberal Democrat din Moldova are cea mai mare reprezentativitate în administraţia publică locală, inclusiv 332 de primari.

Sursa: www.pldm.md

Problemele agricultorilor au fost discutate la Drochia Liliana Bolocan în vizită la Drochia