Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici va participa la Congresul Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European cu genericul “Primăvara arabă: rolul femeilor”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vicepreşedinta Parlamentului R. Moldova, va participa la 19 şi 20 octombrie, la Congresul Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), care se va desfăşura la Berlin. Organizaţia de Femei a PLDM a fost acceptată în familia OF PPE, cu statut de observator, în vara acestui an.

La summit vor fi prezente Doris Pack, preşedinta Organizaţiei de Femei a PPE, Hillie Van de Streek, Secretar general a PPE, Ursula Plassnik, diplomat, ex-ministru al Ministerului de Externe a Austriei, Hoda Badran, preşedinta Alianţei femeilor arabe, şi alte femei lider din familia PPE.

Liliana Palihovici va ţine un discurs în cadrul congresului de la Berlin, precum şi va avea o întîlnire neformală cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Germania.

Principalele chestiuni pe agenda congresului sunt alegerea organelor de conducere a OF a PPE pentru următorii trei ani, adoptarea rezoluţiei a OF PPE şi prezentarea priorităţilor de activitate pentru statele membre.

Partidul Popular European a fost fondat in 1976 şi reprezintă familia politică a 74 de partide de centru-dreapta din 39 de ţări. PPE are 288 de membri în Parlamentul European. PLDM a devenit membru cu statut de observator al PPE în februarie 2011.

Sursa: www.pldm.md

Echipa PLDM din Briceni a distribuit colete pentru cei mai trişti ca noi Vlad Filat: Am avut ocazia să le explic liderilor europeni de ce ne dorim să fim parte a marii familii europene