Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarii din Petruşeni şi Şaptebani, raionul Râşcani au prezentat rapoarte de activitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 28 octombrie curent, primarii liberal democraţi din două localităţi: Petruşeni şi Şaptebani din raionul Râşcani au susţinut rapoartele de activitate în faţa comunităţilor. La ambele evenimente au participat 160 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor educaţionale şi de cultură, consilieri locali şi raionali, lideri agricoli, antreprenori, pensionari.

La Petruşeni, primarul Tatiana Cojocaru a expus un raport amplu privind principalele activităţi şi rezultate pentru perioada 2011–2012. Pe parcursul unui an de când este în fruntea primăriei, Tatiana Cojocaru a reuşit să elaboreze proiectul tehnic de canalizare şi epurare, precum şi cel de aprovizionare cu gaz a satului, să rectifice proiectul de apeduct, care prevede aprovizionarea cu apă potabilă a întregului sat. Primarul a mai spus că, la moment, se efectuează reparaţia capitală a Casei de Cultură, care se afla într-o stare deplorabilă.

Pe viitor, primarul planifică să elaboreze un proiect ce prevede iluminarea stradală.

La Şaptebani, primarul Rodion Lungu s-a referit la activitatea primăriei, trecând în revistă proiectele pe care le-a elaborat şi care urmează să fie implementate. Este vorba despre fântâna arteziană, care va aproviziona cu apă potabilă 1600 de locuitori, apeductul de 10 km, care va permite furnizarea apei către 1200 de cetăţeni. Deja au fost implementate proiectele cu privire la construcţia cazangeriei pe bază de biomasă la şcoala din localitate, reparaţia unei porţiuni de drum în variantă albă şi construirea acoperişului la grădiniţa din sat.

Rodion Lungu a mai declarat că sunt planificate proiecte tehnice cu privire la construirea staţiei de epurare, a 2 km de canalizare, precum şi 11 km de apeduct pentru aprovizionarea locuitorilor cu apă.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a înmânat certificatele de participare la Şcoala de Studii Europene Continuă cursurile Academiei Politice