Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Continuă cursurile Academiei Politice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Marţi, 30 octombrie, s-a defăşurat o nouă ediţie a Academiei Politice. Tema şedinţei a fost Administraţia Publică Locală. Participanţii i-au avut ca şi invitaţi pe deputatul Tudor Deliu, şi primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, care s-au referit la particularităţile strategiei de descentralizare şi problemele existente în domeniu.

Tudor Deliu a ţinut tinerilor o prelegere despre etapele dezvoltării Administraţiei Publice Locale (APL) în ţara noastră, dar a făcut şi o analiză amplă a legilor în domeniu existente. Tinerii au aflat despre probleme actuale, precum schimbarea nivelului Unităţii Administrativ Teritoriale a municipiului Bălţi, dar şi despre noţiunea de Administraţie Publică Locală şi diferenţele dintre APL şi APC (Administraţia Publică Locală şi cea Centrală).

Alexandru Ambros a fost cel care a povestit despre buna guvernare la nivel local, proiectele care se realizează în oraşul Ungheni. De asemenea, şi-a împărtăşit propria experienţă de viaţă: de la profesor, la om de afaceri şi ales al cetăţenilor. S-a discutat şi despre recentul Congres al Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Alexandru Ambros fiind şef al delegaţiei Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Primarii din Petruşeni şi Şaptebani, raionul Râşcani au prezentat rapoarte de activitate OT a sectorului Râşcani mun. Chişinău a PLDM a făcut totalurile procesului de creare a organizaţiilor primare