Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a participat la deschiderea a două grădiniţe în raionul Râşcani

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 11 noiembrie curent, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii parlamentare liberal democrate a participat la deschiderea grădiniţelor din satele Grinăuţi şi Gălăşeni, raionul Râşcani. La festivităţile de inaugurare au fost prezenţi preşedintele raionului, Ion Parea, consilieri ai PLDM, dar şi comunităţile respective.

Ambele grădiniţe au fost sfinţite de un sobor de preoţi.

Grădiniţa “Guguţă” din s. Grinăuţi, funcţiona sezonier, dar, graţie unui proiect de la Fondul de Investiţii Sociale din Moldova şi cu sprijinul echipei PLDM, instituţia va avea program de lucru zilnic. Sediul a fost renovat în totalitate: a fost schimbat acoperişul, uşile şi ferestrele, au fost redecorate dormitoarele, sălile de grupă, sala de joc şi coridoarele.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a vizitat sediul şi a declarat că este fericit să participe la asemenea evenimente.

“Le urez copiilor să se simtă bine, ca acasă, în această grădiniţă. Să crească oameni buni, deştepţi şi să fie de folos ţării”, a spus Valeriu Streleţ, care a donat instituţiei un frigider.

La rândul său, primarul satului Grinăuţi, Aliona Frecăuţean, a mulţumit tuturor celor care au contribuit la reconstrucţia grădiniţei, menţionând că această zi a fost aşteptată mult timp de întreaga comunitate.

Grădiniţa “Guguţă” va fi frecventată de 50 de copii din localitate.

Zi de sărbătoare şi în satul Gălăşeni, raionul Râşcani. Prin intermediul unul proiect de la FISM, dar şi cu contribuţia primăriei, grădiniţa a fost renovată complet.

Valeriu Streleţ a ţinut să amintească sătenilor prezenţi la inaugurarea grădiniţei că, acolo unde există unitate şi dorinţă, prin efort comun toate problemele pot fi rezolvate. Vicepreşedintele PLDM a adus în dar copiilor de la instituţia dată o maşină de spălat automat.

Şi preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea, s-a arătat mândru de rezultatul final — o grădiniţă modernă — şi s-a angajat, cu suportul financiar al consiliului raional, să mobileze sala de jocuri.

La rândul lor, primarul satului, Valeriu Coţuc şi directoarea grădiniţei, Rodica Cibotaru, au mulţumit echipei PLDM pentru suportul oferit de-a lungul timpului în realizarea tuturor proiectelor câştigate de comunitate.

Grădiniţa va fi frecventată de 70 de copii din localitate.

Sursa: www.pldm.md

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a participat la Academia Politică Primarul de Grinăuţi, din raionul Râşcani şi-a prezentat raportul de activitate