Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sângerei: Primarii îşi fac publică activitatea pentru 9 luni ale anului curent

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele raionului, Gheorghe Meaun a participat la adunările la care şi-au prezentat dările de seamă, pentru o activitate de 9 luni ale anului curent, primarii din localităţile: Chişcăreni, Ciuciuieni, Alexandrei şi Drăgăneşti. Cu un raport de activitate s-au prezentat şi poliţiştii de sector, asistenţii sociali din aceste comune, precum şi şefii centrelor de sănătate din teritorii. La aceste întruniri au mai fost prezenţi: comisarul raionului, Efim Juncu şi Iurie Chiorescu, deputat în Parlamentul RM.

Sâmbătă, 10 octombrie, primarul com. Alexandreni, Vladimir Joian a adus la cunoştinţa localnicilor despre executarea bugetului, proiecte privind dezvoltarea localităţii, despre pregătirea instituţiilor de învăţământ către sezonul rece şi alte aspecte ale ce vizează administraţia publică locală. De asemenea, cetăţenii au avut întrebări adresate preşedintelui raionului privind problemele sociale, angajarea în câmpul muncii, dar şi cu referinţă la problema reparaţiei drumurilor locale.

La final de săptămână, şi-au făcut publică activitatea primarii: Silvia Ţurcanu (primarul com. Chişcăreni); Ion Butnariuc (primarul com. Ciuciueni) şi Sergiu Dubenco (primarul com. Drăgăneşti). Ei s-au referit la aspectul administrativ şi financiar, precum şi la iniţierea unor proiecte de dezvoltare a comunelor, la care au solicitat şi sprijinul cetăţenilor pentru implicare atît în procesul decizional cît şi în soluţionarea unor probleme de interes local. Asistenţii sociali au reflectat situaţia unor familii vulnerabile şi identificarea unor soluţii de ajutor, venind cu cifre statistice, în acest sens. Şi poliţiştii de sector au abordat atît aspecte pozitive cît şi unele probleme cu care se confruntă în teritoriile de care sunt responsabili.

Preşedintele raionului, în cadrul acestor adunări, a remarcat că prezentarea acestor rapoarte sunt un prilej nu numai de a asculta ce fac autorităţile locale, dar şi posibilitatea de a se implica toţi cetăţenii, prin promovarea unor idei şi crearea parteneriatelor publice — private.

Sursa: www.pldm.md

Primarul de Grinăuţi, din raionul Râşcani şi-a prezentat raportul de activitate Deputatul Ion Ionaş a întreprins o vizită de lucru în r. Taraclia