Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Liceul “Mihai Eminescu” din or. Sângerei a fost instalată o tablă interactivă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din or. Sângerei se bucură de o nouă dotare în sălile de clasă. Este vorba de o tablă interactivă, care a putut fi achizioţionată graţie implicării active a preşedintele raionului, Gheorghe Meaun, membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM. Inaugurarea tablei interactive a avut loc în faţa managerilor instituţiilor de învăţământ şi a preşedintelui raionului.

Directorul liceului, Ion Jigău, a menţionat că preşedintele raionului, Gheorghe Meaun întotdeauna s-a pronunţat pentru modernizarea sistemului de învăţământ din raion. “Graţie lui, într-o perioadă de criză, s-a reuşit achiziţionarea acestei table inteligente, cu o valoare de aproape 75.000 lei, şi suntem printre primele şcoli din raion care au o astfel de dotare”, a precizat directorul liceului.

Tabla interactivă reprezintă cea mai eficientă metodă ce poate fi integrată în învăţământ, şedinţe, prezentări sau sesiuni de training. Tabla este mobilă, se conectează la orice computer. Este un mijloc foarte modern de predare-învăţare. De exemplu, scrisul de mână al elevului se transformă automat în scris de tipar, adică scrisul de mână este convertit în cel electronic. Astfel, întreaga clasă poate vedea clar informaţia de pe tablă.

Astfel de table sunt puţine în Moldova şi, deocamdată, unica în raionul Sângerei.

Preşedintele raionului Gheorghe Meaun, a remarcat în faţa celor prezenţi la inaugurare că va face tot posibilul ca în viitorul apropiat toate liceele din raion să fie dotate cu asemenea table.

Sursa: www.pldm.md

Deputatul PLDM, Ion Ionaş a efectuat o vizită de lucru în raionul Basarabeasca Igor Gorgan a participat la clubul de presă: “Securitatea cetăţenilor şi regimul armelor în Zona de securitate a Republicii Moldova”