Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Igor Gorgan a participat la clubul de presă: “Securitatea cetăţenilor şi regimul armelor în Zona de securitate a Republicii Moldova”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 noiembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 21 noiembrie curent, Igor Gorgan, membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM, Preşedintele Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” a participat la clubul de presă cu tema: “Securitatea cetăţenilor şi regimul armelor în Zona de securitate a Republicii Moldova”, care s-a desfăşurat în incinta CID NATO din Chişinău. Evenimentul a avut drept scop schimbul opiniilor şi experienţei în domeniul securităţii în Zona de securitate a Republicii Moldova şi respectarea drepturilor omului în această zonă.

Colonel(r) Igor Gorgan a menţionat în cadrul discuţiilor despre necesitatea demilitarizării graduale a Zonei de securitate, prin evacuarea tehnicei militare de luptă şi armamentului greu, şi scoaterea punctelor de control. De asemenea, Gorgan a punctat că, în final, este necesară schimbarea formatului militar al acestei misiuni de menţinere a păcii cu unul civil, cu mandat recunoscut de comunitatea internaţională.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova(CID NATO), în cooperare cu Centrul de Investigaţii Jurnalistice, la care au participat mai mulţi experţi din domeniul securităţii, jurnalişti şi membri ai societăţii civile.

Sursa: www.pldm.md

La Liceul “Mihai Eminescu” din or. Sângerei a fost instalată o tablă interactivă Parlamentul a aprobat astăzi Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii salarizării