Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

OT Taraclia a PLDM a organizat un concert de caritate cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, Organizaţia Teritorială Taraclia a Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat un concert de caritate pentru persoanele cu nevoi speciale. În cadrul evenimentului au fost colectate donaţii pentru persoanele cu dizabilităţi din mai multe localităţi ale raionului.

La spectacol au participat deputatul PLDM, Ion Ionaş, şeful-adjunct a Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat din Cahul, Andrei Uzunov, preşedintele şi vicepreşedintele OT Taraclia a PLDM, Sergiu Rizov şi Dora Dimitrieva.

Potrivit lui Sergiu Rizov, această acţiune a avut scopul de a sensibiliza societatea asupra incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi. “Noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca persoanele cu nevoie speciale să nu fie marginalizate, ci din contra să fie sprijinite şi susţinute”, a menţionat Sergiu Rizov.

Cu un mesaj de susţinere pentru persoanele cu nevoi speciale a venit şi deputatul PLDM, Ion Ionaş, care a menţionat că autorităţile centrale depun eforturi pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ, astfel încât toţi cetăţenii moldoveni să fie egali în drepturi şi să nu fie discriminaţi.

“Un exemplu în acest sens este adoptarea Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Această lege prevede o serie de norme ce fac ca persoanele cu dizabilităţi să nu aibă temeiul de a se simţi discriminaţi sau marginalizaţi de la procesele ce au loc în societate, în viaţa de zi cu zi”, a menţionat deputatul PLDM.

La finalul concertului, persoanele cu nevoi speciale au primit cadouri din partea agenţilor economici din regiune.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM muncesc astăzi în teritoriu Pedagogii liberal democraţi vor o atmosferă prietenoasă la BAC