Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Pedagogii liberal democraţi vor o atmosferă prietenoasă la BAC

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi din mun. Chişinău, în şedinţa din 28 noiembrie, a luat în dezbatere problema organizării şi bunei desfăşurări a examenelor de bacalaureat 2013.

Ţinând cont de multiplele probleme cu care s-au confruntat absolvenţii, dar şi pedagogii în timpul BAC-ului din anul trecut, membrii biroului APLD din Chişinău au formulat mai multe propuneri menite să faciliteze susţinerea examenelor, să creeze o atmosferă prietenoasă şi nestresantă, precum şi să elimine carenţele anterioare.

Astfel, s-a propus includerea în comisiile de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului a cadrelor didactice din instituţiile superioare de învăţământ; publicarea prealabilă a subiectelor examenelor de BAC; elaborarea probelor pentru examenele de BAC în baza conţinuturilor din curriculă; neimplicarea organelor de poliţie în organizarea procesului de BAC şi a.

Propunerile sistematizate vor transmise spre examinarea factorilor de decizie la Ministerul Educaţiei.

Sursa: www.pldm.md

OT Taraclia a PLDM a organizat un concert de caritate cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi La Drochia s-a desfăşurat Conferinţa OT a PLDM