Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Forumul Tinerilor Aleşi Locali la cea de-a II ediţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 decembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Forumul Tinerilor Aleşilor Locali (ediţia a II-a) şi-a desfăşurat lucrările în data de 15 decembrie, în Chişinău. Peste 120 de tineri: primari, consilieri raionali şi locali din întreaga ţară s-au întrunit pentru a împărtăşi cunoştinţele din domeniul administraţiei publice locale.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat, deputatul Tudor Deliu, preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali (AAL) a PLDM, preşedintele TLDM, deputatul George Mocanu, deputaţii Chiril Lucinschi, Simion Furdui şi Petru Ştirbate, dar şi reprezentantul Konrad Adenauer Stiftung în Moldova, Natalia Corobca-Ianuşevici.

“Vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri. Atunci când aveţi în faţă provocări multiple, când vă confruntaţi cu probleme de anvergură, amintiţi-vă că sunteţi parte a familiei liberal democrate, care, la rândul ei, este parte a familiei Partidului Popular European. Cea mai importantă şi influentă familie din Uniunea Europeană”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a îndemnat tinerii aleşi locali să acorde o mare atenţie instruirii şi perfecţionării continue, ceea ce le va ajuta să deschidă noi orizonturi, să beneficieze de noi oportunităţi spre binele comunităţilor, care le-au acordat vot de încredere.

La rândul său, Tudor Deliu, preşedintele AAL a PLDM, a adresat un apel către aleşii locali să-şi reprezinte mandatul cu responsabilitate şi să implementeze cât mai multe proiecte în localităţile lor, care vor îmbunătăţi viaţa cetăţenilor.

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, deputatul George Mocanu, a subliniat că tinerii s-au întrunit pentru a face schimb ce experienţă după un an şi jumătate de la preluarea puterii la nivel local şi pentru a împărtăşi bunele practici în domeniul managementului public.

În a doua parte a forumului, aleşii locali au participat la seminarii de instruire în domeniul oportunităţilor de finanţare la nivel local şi rolul consilierilor în procesul de luare a deciziilor. Forumul Tinerilor Aleşi Locali este la cea de-a doua ediţie şi a fost organizat de Tineretul Liberal Democrat din Moldova cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer.

Sursa: www.pldm.md

Partidele din PPE sunt alături de PLDM Femeile care muncesc cu adevărat în teritoriu trebuie promovate şi la nivel naţional