Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iniţiativă legislativă pentru înlocuirea încarcerării cu metode ce exclud umilirea pentru minori

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 februarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O iniţiativă legislativă ce promovează substituirea încarcerării cu metode ce exclud umilirea persoanei aflate în detenţie a fost înregistrată la Biroul Permanent al Legislativului Republicii Moldova. Iniţiativa aparţine vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, vicepreşedinta PLDM, şi este o contribuţie la ajustarea cadrului legal naţional la standardele internaţionale în ceea ce priveşte condiţiile de care trebuie să beneficieze persoanele aflate în detenţie.

Acest proiect, care ţine cont bunele practici în domeniul justiţiei juvenile, include modificarea şi completarea Codului de executare al Republicii Moldova nr. 443-XV din 24 decembrie 2004.

Proiectul propune măsuri de stimulare aplicate atât minorilor, cât şi adulţilor în detenţie şi stipulează că termenul de aplicare a izolării disciplinare pentru minori trebuie redus până la 5 zile. Totodată, izolarea disciplinară nu va fi aplicată femeilor gravide şi celor care îngrijesc de copii cu vârsta până la 3 ani.

Liliana Palihovici consideră că iniţiativa va contribui la umanizarea justiţiei pentru minori în Republica Moldova şi va înscrie ţara noastră în standardele internaţionale la acest capitol.

“O prioritate a actualului Guvern este consolidarea sistemului de justiţie juvenilă din Republica Moldova în vederea creării unor centre de detenţie prietenoase minorului aflat în conflict cu legea şi asigurarea condiţiilor de pedeapsă alternativă care vin să ajute minorul să se reintegreze mai uşor în societate după ispăşirea pedepsei”, afirmă Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

Continuă turneul PLDM Ialoveni la volei 2013 Tineretul Liberal Democrat din Moldova în şedinţă extraordinară