Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PPE îi invită pe membrii AIE să reia dialogul

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens consideră că viitorul european al Moldovei este în pericol. După acordarea votului de neîncredere Guvernului Filat, Martens a făcut o declaraţie în care îşi exprimă regretul pentru această situaţie.

“Votul de neîncredere din Parlamentul Republicii Moldova, care a dus la demiterea guvernului, a pus Moldova într-o instabilitate politică şi a compromis viitorul ei european. Este extrem de regretabil faptul că unii membri ai Alianţei pentru Integrare Europeană au decis să-şi unească forţele cu Partidul Comuniştilor pentru a provoca căderea guvernului, condus de Prim-ministrul Vlad Filat. Această turnură nefericită de evenimente au pus în pericol finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană a Acordului de Asociere,” a declarat preşedintele PPE.

“Îndemn membrii partidelor din AIE să relanseze dialogul cât mai curând posibil şi să pună punct crizei politice, pentru a nu submina calea de integrare europeană a ţării. De asemenea, chem liderii altor familii europene să transmită acelaşi apel la responsabilitate şi moderaţie partenerilor lor din Moldova,” a subliniat Martens.

“Datorită premierului Vlad Filat şi guvernului său, o serie de reforme importante, cum ar fi lupta cu corupţia, sunt implementate şi ajută să deschidă calea ţării spre UE. În mod evident, acest angajament şi determinarea lui Vlad Filat a creat turbulenţe în unele cercuri politice din Republica Moldova. Viitorul ţării se află în mâinile acestor politicieni, iar alegerea pe care trebuie s-o facă este una tranşantă ori Moldova europeană, ori nu.

Este util să spun că alegerea căii europene este legată de un guvern format de AIE şi condus de către preşedintele celui mai puternic partid politic: Vlad Filat, Preşedintele PLDM. Sunt convins că, sub conducerea lui Vlad Filat, ţara va fi capabilă să finalizeze negocierile Acordului de asociere până la sfârşitul acestui an”, a mai spus Wilfried Martens.

“Partidul Popular European crede ferm în viitorul european al Republicii Moldova şi reiterează angajamentul ca Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în noiembrie, la Vilnius, să fie unul de succes,” a precizat Preşedintele PPE.

Sursa: www.pldm.md

European Democrat Students îşi exprimă susţinerea pentru Premierul Vlad Filat Mesajul Vicepreşedintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, 8 martie