Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iniţiativă legislativă pentru salvarea Parcului din satul Ţaul

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O iniţiativă legislativă, semnată de deputata PLDM, Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului, a fost înregistrată de Biroul Permanent al Legislativului.

Iniţiativa are scopul de a depăşi situaţia dezastruoasă în care se află monumentul de arhitectură peisajeră “Parcul din satul Ţaul”. Aceasta vizează modificarea unei anexe la Legea privind fondul ariilor naturale protejate de stat şi transmiterea Parcului din satul Ţaul în gestiunea Primăriei din localitate.

“Este important să păstrăm monumentele istorice şi să le dăm astăzi o nouă viaţă. Ele trebuie să devină, prin contribuţia autorităţilor şi a comunităţii, locuri atractive atât pentru cetăţenii noştri, cât şi pentru turiştii din afara Moldovei”, a afirmat Liliana Palihovici. Deputata a îndemnat şi alţi colegi parlamentari să semneze această iniţiativă legislativă, astfel încât Parcul din satul Ţaul şi conacul Andrei Pommer să fie salvate şi repuse în circuitul monumentelor de arhitectură ale Moldovei.

În Nota informativă se menţionează că “există disponibilitatea şi dorinţa primăriei satului Ţaul de a prelua acest obiect cu renovarea sa ulterioară. În prezent sunt identificate două surse de finanţare pentru demararea lucrărilor de reconstrucţie a parcului şi conacului, şi anume proiectul finanţat prin intermediul Fondului Naţional de Dezvoltare Regională şi disponibilitatea Consiliului Raional Donduşeni de a aloca resurse financiare aferente”.

Sursa: www.pldm.md

PLDM: E momentul ca membrii Comisiei de anchetă privind situaţia BEM, aflaţi în conflict de interese, să se retragă Membrii TLDM Youth Club 2.0 s-au înâlnit cu deputatul Tudor Deliu