Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Un grup de deputaţi ai PLDM au propus o iniţiativă legislativă pentru evitarea conflictelor de interese ale membrilor comisiilor de anchetă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Candidaţii care vor fi propuşi la funcţia de membri ai unei comisii de anchete vor fi obligaţi să depună o declaraţie care să ateste lipsa conflictelor de interese dintre exercitarea atribuţiilor în cadru comisiei şi interesele personale. O iniţiativă legislativă care previne situaţiile de conflict, de interese pentru membrii comisiilor de anchetă — a fost înregistrată la Biroul Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, de deputaţii PLDM, Liliana Palihovici, Valeriu Streleţ, Chiril Lucinschi şi Gheorghe Mocanu.

Potrivit proiectului de lege, fiecare candidat propus la funcţia de membru al unei comisii de anchete, va trebui să depună o declaraţie până la aprobarea componenţei nominale a comisiei.

Această prevedere se înscrie în cadrul normativ ce reglementează activitatea Parlamentului European şi al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde membrii comisiilor de anchetă “sunt obligaţi să evite orice conflict între interesul economic, comercial, financiar sau altul, la nivel profesional sau personal pe de o parte, şi interesul public în activitatea organului reprezentativ, pe de altă parte”.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Bolocan a participat la şedinţa Biroului Politic a OF a PPE Veaceslav Ioniţă speră că Procuratura va face lumină în cazul Legii cazinourilor