Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Veaceslav Ioniţă speră că Procuratura va face lumină în cazul Legii cazinourilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă consideră că Mihai Ghimpu nu este în măsură să dea calificative şi să spună cine este vinovat în cazul “Legii cazinourilor”.

Prin declaraţiile sale, Mihai Ghimpu face presiuni asupra procurorilor şi încearcă să intervină în ancheta efectuată de către aceştia.

Precizăm că Veaceslav Ioniţă a fost citat la procuratură în calitate de martor în acest dosar şi a depus mărturii. Deputatul PLDM consideră că nu este corect să facă declaraţii publice referitoare la persoana pe care o consideră vinovată în acest caz atâta timp cât este doar o bănuială.

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe se arată convins că, în cel mai scurt timp, procurorii vor finaliza ancheta şi va fi făcută lumină în acest caz, iar vinovatul va fi pedepsit. De asemenea, Mihai Ghimpu va trebui atunci să prezinte scuze publice celor pe care i-a acuzat.

Reamintim că în concluziile Comisiei de anchetă a Parlamentului privind elucidarea circumstanţelor votării şi semnării Legii nr.176 din 15 iulie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.451-XV din 30 iulie 2001 privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător se menţionează că procesul de contrasemnare a purtat un caracter iresponsabil, fiind consecinţa organizării nesatisfăcătoare a activităţii Parlamentului şi secretariatului Parlamentului de către peşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, şi secretarul general al Parlamentului.

Sursa: www.pldm.md

Un grup de deputaţi ai PLDM au propus o iniţiativă legislativă pentru evitarea conflictelor de interese ale membrilor comisiilor de anchetă Vlad Filat a avut la Bălţi o întrevedere cu membrii de partid