Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

OT Ialoveni a făcut o donaţie de carte bibliotecilor din raion

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 27 martie, Organizaţia Teritorială Ialoveni a PLDM a donat fiecărei biblioteci din raion câte un volum din “Cronica Basarabiei: 1918–1944”, apărută la Editura MOLDPRES şi semnată de Vlad Darie şi Mihai Potârniche. Volumul cuprinde mărturii din presa timpului şi imagini de epocă. În total au fost donate 50 de cărţi.

Preşedintele OT Ialoveni PLDM, deputatul Dimitriu Anatolie a afirmat că, aceste gesturi de donaţie a monumentalului manuscris, sunt un semn de consideraţie pentru actele de curaj demonstrate de adevăraţii patrioţi ai spaţiului basarabean într-o perioadă dificilă.

Pe lângă donaţiile de carte, în mai multe instituţii de învăţământ au fost organizate evenimente culturale cu tematica “95 ani de la actul Unirii”. Un caracter deosebit a avut întâlnirea conducerii OT Ialoveni a PLDM cu bătrânii instituţionalizaţi la Centrul Geriatric Văsieni, mulţi dintre care au trăit momentele descrise în “Cronica Basarabiei”.

Sursa: www.pldm.md

TLDM alături de liceenii din ţară Deputatul PLDM Chiril Lucinschi s-a pronunţat pentru dezvoltarea unor proiecte culturale comune