Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi s-a pronunţat pentru dezvoltarea unor proiecte culturale comune

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a avut o întrevedere cu delegaţia Federaţiei Ruse din cadrul Adunării Federale, membri ai Comisiei pentru chestiuni culturale, educaţionale şi sociale a APCEMN.

În cadrul întrevederii, au fost discutate subiecte ce vizează extinderea cooperării dintre cele două state. Participanţii au menţionat că este necesară intensificarea dialogului pe dimensiunea parlamentară, prin intermediul Comisiei interparlamentare moldo-ruse, a Comisiilor permanente şi a grupurilor de prietenie, existente în parlamentele celor două state.

De asemenea s-a discutat despre unele proiecte din domeniul educaţional şi recunoaşterea reciprocă a diplomelor de studii, dar şi despre dezvoltarea proiectelor culturale comune, în scopul consolidării bunelor relaţii de prietenie.

Chiril Lucinschi a menţionat că au fost elaborate mai multe proiecte de legi importante, care vor contribui la consolidarea domeniului cultural, în special Legea cu privire la oamenii de creaţie şi a uniunilor de creaţie şi Legea culturii. Totodată, Chiril Lucinschi a apreciat faptul că Federaţia Rusă oferă burse studenţilor din domeniul artelor şi a menţionat că ar fi binevenită majorarea numărului acestora.

Membrii delegaţiei Federaţiei Ruse au pledat pentru menţinerea şi dezvoltarea în continuare a bunelor relaţii de colaborare între statele noastre şi au reiterat necesitatea menţinerii stabilităţii politice în Republica Moldova în scopul realizării şi continuării proiectelor demarate în comun.

Menţionăm că, prin intermediul Fondului Interstatal de colaborare umanitară, au fost realizate diverse proiecte cu participarea Republicii Moldova, precum: desfăşurarea, în 2009, la Chişinău a celei de-a IV-a ediţii a Forului intelectualităţii statelor-membre CSI; oferirea suportului financiar pentru organizarea, în anii 2011 şi 2012, a Festivalului Internaţional de Muzică “Mărţişor”, a Jocurilor Delfice pentru Tineret, a ciclului de seminare pentru instruirea muzeografilor, arheologilor, restauratorilor etc.

Sursa: www.pldm.md

OT Ialoveni a făcut o donaţie de carte bibliotecilor din raion Brandul personal — curs de instruire pentru femei