Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Ghileţchi discută la Oslo despre depăşirea crizei economice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi participă la Întâlnirea Regional Europeană, organizată sub egida Organizaţiei Internaţionale a Muncii în colaborare cu Guvernul Regatului Norvegiei. Ghileţchi participă la acest eveniment în calitate de prim-vicepreşedinte al Comisiei sociale, sănătate şi dezvoltare durabilă al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Forumul reprezintă un schimb de experienţă, iar la această ediţie sunt discutate subiecte precum: criza economică, criza locurilor de muncă, angajarea tinerilor, dialogul social şi aplicarea legislaţiei muncii. Forumul este organizat cu scopul de a fi analizat modul în care politicile economice, sociale şi cele de angajare pot contribui la depăşirea crizei economice, dar şi la susţinerea unei creşteri majore a numărului locurilor de muncă.

De asemenea, participanţii vor analiza modalitatea în care lumea muncii, reprezentată de delegaţii OIM, poate interacţiona în mod eficient cu autorii politicilor economice, pentru a atinge scopurile propuse în creşterea economică durabilă şi a justiţiei sociale.

Întâlnirea Regional Europeană, organizată sub egida Organizaţiei Internaţionale a Muncii are loc la Oslo în perioada 08–11 aprilie 2013. La eveniment participă reprezentanţi ai guvernelor, angajatorilor şi ai clasei muncitoare din 51 de state. De asemenea, sunt prezenţi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), ai Băncii Mondiale (BM), precum şi a altor instituţii internaţionale.

Sursa: www.pldm.md

Participanţii la Academia Politică au devenit absolvenţi ai proiectului Ivan Ionaş dezminte acuzaţiile la adresa sa