Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Educaţia — prioritate naţională

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 13 martie 2013, în sectorul Centru al mun. Chişinău, membrii Youth Club 2.0 a TLDM au participat la discuţii pe marginea sistemului educaţional din Republica Moldova. La eveniment au fost prezenţi Igor Grosu, viceministru al Educaţiei şi deputatul George Mocanu, preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

În cadrul întâlnirii, participanţii au discutat despre reforma în sistemul de educaţie şi care sunt paşii întreprinşi de noua conducere a ministerului pentru a creşte calitatea învăţământului în Republica Moldova. Introducerea sistemului de evaluare a performanţei în cadrul ministerului, crearea şcolilor model, procesul de optimizare a sistemului educaţional, procesul de admitere în instituţiile de învăţământ sunt doar câteva dintre temele de bază abordate.

Un subiect separat a fost examenul de bacalaureat. “Avem ca obiectiv susţinerea elevilor care învaţă. Din aceste considerente, vom reduce din complexitatea testelor de bacalaureat, însă nu vom face concesii pentru cei care vor dori să copieze”, a menţionat Igor Grosu.

Spre final, liceenii au oferit evaluări ale testele din cadrul pretestărilor examenelor de bacalaureat. Participanţii au menţionat că testele au fost accesibile, însă necesită îmbunătăţiri ai unor itemi.

Întâlnirea face parte din seria de discuţii politice organizate de Tineretul Liberal Democrat din Moldova în cadrul Clubului de Dezbateri Politice.

Youth Club 2.0 este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, prin care îşi propune crearea unei platforme de instruire, dezbateri şi implicare pentru liceenii din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Campionat de fotbal pentru tinerii liberal democraţi Sergiu Artene a fost ales preşedinte al OT Călăraşi a PLDM