Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: Femeile sunt pregătite să administreze eficient comunităţile

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici a avut astăzi o întrevedere cu directorul de ţară al Institutului National Democratic (NDI), Young Andrew, expertul NDI în dezvoltare Programe de advocacy şi de abilitare a femeilor, Kristina Wilfore, şi managerul de program la NDI, Melissa Muscio.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre oportunitatea dezvoltării unui program strategic de abilitare a femeilor din partidele politice şi priorităţile instruirii femeilor lider din localităţile rurale şi urbane.

Liliana Palihovici a menţionat că instruirea femeilor pentru ocuparea funcţiilor decizionale în cadrul partidelor politice este foarte importantă.

“Participarea femeilor în viaţa politică trebuie susţinută prin programe care facilitează accesul la viaţa publică. Femeile din Partidul Liberal Democrat din Moldova sunt o resursă incontestabilă şi numărul candidatelor la funcţii politice va creşte în următoarele alegeri”, a spus vicepreşedinta PLDM.

Liliana Palihovici a afirmat că acolo unde avem femei primar, avem o bună organizare a activităţilor locale.

“Femeile sunt pregătite să administreze eficient comunităţile şi desigur să asigure o guvernare bună şi democratică”, a punctat Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

Poziţia PLDM faţă de noua decizie a Curţii Constituţionale Liliana Palihovici: Proiectul acordului a fost discutat punctual