Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a participat la Cursa Olimpică

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova a participat la Cursa Olimpică, desfăşurată azi, 25 mai, la Chişinău. Evenimentul a fost organizat de Comitetul Naţional Olimpic (CNO) şi s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele, Iurie Leancă, vicepreşedinta, Liliana Palihovici, deputaţii: Chiril Lucinschi, Veaceslav Ioniţă şi Simion Grişciuc au participat, mai întâi, la un concurs de canotaj pe echipe, improvizat chiar pe scena din PMAN. Echipa politicienilor a trecut cu succes de acest concurs, plasându-se pe primul loc, dar renunţând, apoi, la întâietate în favoarea echipei artiştilor.

Ulterior, Vlad Filat, a recunoscut că se aştepta ca interpreţii, la rândul lor, să cedeze trofeul persoanelor cu handicap locomotor, care, în scaune cu rotile, au venit la cursa olimpică din PMAN.

“Anume ei sunt cei mai buni, ei sunt cei care merită toate trofeele, atenţia şi respectul nostru. Sunt nişte oameni absolut deosebiţi”, a spus liderul PLDM.

Conform programului, la ora 11.00, liberal democraţii, alături de miile de participanţi, s-au lansat în cursa de 3,5 km, pe traseul: Bd. Ştefan cel Mare — str. Vasile Alecsandri — str. Bucureşti — str. Sfatul Ţării.

La sfârşitul cursei, Vlad Filat a ţinut să menţioneze că asemenea evenimente cu implicarea a mii de oameni, uniţi într-o idee, sunt extrem de importante prin sentimentul de comuniune şi coparticipare pe care îl trezesc.

“Cred că această cursă are scopul să consolideze societatea. Pe lângă spectacolul pe care îl oferă sportul, avem sănătate şi voie bună”, a mai spus Vlad Filat.

Şi prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a avut cuvinte de laudă pentru organizatorii Cursei Olimpice. “Avem nevoie de o societate sănătoasă şi sper că, prin astfel de competiţii, să transmitem acest mesaj tuturor oamenilor”, a spus Iurie Leancă.

La rândul său, vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, a menţionat că asemenea evenimente unesc oamenii. “Mă bucur că există asemenea lucruri. Mă bucur că cetăţenii au dat curs invitaţiei CNO şi au participat activ la toate competiţiile organizate”, a notat Liliana Palihovici.

Preşedintele CNO, deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, a punctat că această Cursa Olimpică a devenit deja o tradiţie şi este aşteptată cu mult entuziasm de oameni. “Continuitatea şi buna desfăşurare a Cursei Olimpice reflectă importanţa pe care o atribuim sportului”, a spus Nicolae Juravschi.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Dacă avem primari puternici, avem şi o mai bună situaţie în ţară TLDM a stabilit noi relaţii de colaborare la nivel european