Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a stabilit noi relaţii de colaborare la nivel european

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova a fost reprezentat la Congresul Organizaţiei de Tineret a Partidului Apelul Creştin Democrat din Olanda (CDJA), care a avut loc în oraşul olandez Zeist, în perioada 24–25 mai 2013.

În deschiderea congresului, secretarul internaţional al TLDM, Ghenadie Vârtos, a adresat un mesaj de salut partenerilor olandezi, a trecut în revistă ultimele evoluţii politice din ţară şi a punctat importanţa susţinerii acordată R. Moldova din partea familiei politice a Partdiului Popular European. Lucrările întrunirii au inclus alegerea noului preşedinte al CDJA şi adoptarea unui nou program politic. În acest context, conducerea CDJA a oferit asigurări că subiectele Parteneriatului Estic şi a relaţiilor cu Moldova vor rămâne a fi foarte importante pe agenda internaţională a organizaţiei.

La congresul CDJA au mai participat invitaţi din organizaţii politice de tineret din Belgia, Germania, Suedia şi Ucraina. În cadrul mesei rotunde dedicată evoluţiilor din ţările Parteneriatului Estic, TLDM a făcut o amplă prezentare a progreselor înregistrate de către Moldova şi a eforturilor depuse de către PLDM în domeniul integrării europene. La finalul discuţiilor au fost înaintate un şir de recomandări ce urmează a fi incluse într-o Rezoluţie, care va fi votată la următoarea întrunire a organizaţiei de tineret a Partidului Popular European — YEPP.

Cu această ocazie, TLDM a stabilit noi contacte la nivel european şi a consolidat relaţiile de prietenie cu partenerii olandezi din Partidul Apelul Creştin Democrat, care şi-au arătat disponibilitatea de a susţine TLDM în promovarea democraţiei şi valorilor europene prin intermediul unor proiecte comune.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a participat la Cursa Olimpică Liliana Palihovici: Vom continua să acordăm o atenţie sporită sănătăţii femeii