Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la festivitatea ultimului sunet la Liceul Academiei de Ştiinţe

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 mai 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat astăzi, 31 mai, la careul solemn dedicat încheierii anului de studii 2012–2013, care s-a desfăşurat la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Vlad Filat a menţionat că este o plăcere şi o onoare să se afle astăzi în incinta acestei instituţii.

“Vă felicit cu ocazia acestui eveniment important din viaţa voastră, pentru succesele remarcabile pe care le-aţi obţinut. Vă doresc să continuaţi să învăţaţi cu aceeaşi dăruire şi sârguinţă şi să nu uitaţi să trăiţi din plin viaţa, să aveţi grijă unii de alţii, de cei din jur. Astfel, noi vom avea o societate bazată pe cunoaştere, o societate solidară”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM s-a arătat convins că Republica Moldova are cei mai buni, cei mai frumoşi şi mai deştepţi copii din lume, care pe viitor vor decide soarta ţării.

Vlad Filat a mulţumit profesorilor, dar şi părinţilor pentru educaţia aleasă oferită copiilor de-a lungul timpului.

La sfârşitul careului solemn,Vlad Filat a dăruit un computer absolventului liceului, Vasile Ţoncu, originar din satul Lăpuşna, raionul Hânceşti, pentru succesele remarcabile pe care le-a înregistrat.

La Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei îşi fac studiile peste 150 de elevi dotaţi din toate raioanele ţării.

Liliana Palihovici — alături de elevii şi profesorii de la Liceul “Spiru Haret”

Vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului, a participat la careul solemn cu ocazia sărbătorii “Ultimul sunet” la Liceul “Spiru Haret” din Chişinău.

Liliana Palihovici i-a felicitat pe liceeni şi profesori cu ocazia încheierii anului de studii 2012–2013.

“Cred în voi toţi, cei care aveţi setea enormă de a învăţa lucruri noi şi de a face lumea mai bună. Cred în capacitatea profesorilor de a dezvolta personalităţi demne de respect şi a transforma sistemul educaţional în unul prietenos copilului”, a menţionat Liliana Palihovici.

În mesajul adresat liceenilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi la careul festiv cu ocazia încheierii anului şcolar, Liliana Palihovici a remarcat faptul că istoria Liceului “Spiru Haret” este o lecţie de libertate, demnitate, curaj şi mândrie şi i-a îndemnat pe liceeni să fie luptători, responsabili, cu atitudine proactivă faţă de tot ce se întâmplă în societate, să aibă acea sete constantă pentru cunoştinţe şi activităţi noi, pentru dezvoltare bazată pe valori.

Deputatul George Mocanu: investiţiile în educaţie sunt o prioritate naţională

Parlamentarul George Mocanu a participat pe 31 mai la închiderea anului şcolar 2012–2013. Deputatul a fost invitat la careul solemn din satul Moleşti, Ialoveni.

În discursul de deschidere, George Mocanu i-a îndemnat pe tineri să-şi stabilească cât mai bine priorităţile, să fie conştienţi de faptul că Republica Moldova are nevoie de oameni bine instruiţi în toate domeniile şi le-a amintit că accentul trebuie pus pe calitatea studiilor, a cunoştinţelor şi mai puţin pe note.

“Trebuie să punem un preţ mult mai mare pe investiiţiile în educaţie. Este un domeniu prioritar care ne oferă forţa de muncă calificată pentru economia naţională sau oamenii pregătiţi în instituţiile de stat care să lucreze corect, dedicat şi profesionist în beneficiul fiecărui cetăţean”, a declarat parlamentarul PLDM.

Spre sfârşitul discursului, deputatul le-a mulţumit profesorilor pentru efortul şi energia dăruită generaţiilor de copii care au trecut pragul şcolii.

În instituţia de învăţământ din Moleşti îşi fac studiile peste 400 de elevi din clasele I-XII.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Asigurarea unui mediu fără tutun este condiţia unei societăţi prospere şi sănătoase PPE salută învestirea Guvernului Leancă