Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la acţiunea “Donează sânge — dăruieşte viaţă”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a mers să doneze sânge la punctul mobil amplasat în Grădina publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, şi are drept scop sensibilizarea populaţiei cu privire la necesitatea donării benevole de sânge pentru a salva viaţa oamenilor bolnavi.

Liderul PLDM a spus că nu este la prima experienţă de acest fel şi şi-a exprimat speranţa că cei 350 de mililitri de sânge donat va ajuta oameni concreţi, care au probleme de sănătate.

“Mă simt mândru. Este un lucru frumos să poţi salva viaţa cuiva. Cred că a dona sânge doar o dată pe an este prea puţin. M-am uitat peste datele statistice: din totalul necesar de sânge, circa 60 la sută este donat de către rude şi apropiaţi. Aceste date sunt relevante. La nivel global există o mişcare care vizează donarea benevolă şi neremunerată de sânge. Acest lucru trebuie să vină din suflet, de la inimă la inimă. Cred că este un gest care trebuie să demonstreze şi sentimentul de solidaritate şi de ajutor reciproc de care avem nevoie tot timpul”, a spus liderul PLDM.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatai, a menţionat că donatorii sunt oameni implicaţi, cărora de pasă de semenii lor, iar sângele colectat va fi procesat şi utilizat pentru salvarea pacienţilor care necesită intervenţii medicale de urgenţă.

Ziua Mondială a Donatorului de sânge este marcată în ţara noastră al 10-ea an consecutiv. În anul curent acţiunile se desfăşoară cu genericul “Donează sânge — dăruieşte viaţă”.

Liliana Palihovici s-a alăturat Campaniei “Donează sânge — dăruieşte viaţă!”

Vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, s-a raliat iniţiativei “Donează sânge -dăruieşte viaţă!”.

Palihovici a donat sânge, lansând un îndemn sincer către cetăţeni să se alăture campaniei desfăşurată de Ministerul Sănătăţii.

“Alegeţi să donaţi sânge, iar dacă, din motive de sănătate, nu o puteţi face, încurajaţi-vă familia şi prietenii să ajute la salvarea de vieţi omeneşti. Sângele este darul cel mai de preţ pe care îl puteţi face altora!”, a afirmat Liliana Palihovici de Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge, şi a adus mulţumiri tuturor donatorilor de sânge pentru salvarea vieţilor omeneşti, adresându-le alese urări de sănătate şi multă energie în tot ceea ce fac.

Sursa: www.pldm.md

PLDM solicită transparenţa proprietăţii mass-media Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionului Hânceşti