Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Omagiu lui Eminescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iunie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, deputaţi şi miniştri liberal democraţi au adus un omagiu Luceafărului poeziei române, Mihai Eminescu, cu ocazia comemorării a 124 de ani de la moartea poetului.

În dimineaţa zilei, conducerea PLDM a depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din capitală. Apoi, Vlad Filat, însoţit de vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, s-au deplasat la Călăraşi, unde au participat la ceremonia de comemorare a poetului.

Vlad Filat, Liliana Palihovici, membrii Organizaţiei Teritoriale Călăraşi a PLDM, dar şi locuitori ai oraşului au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a evocat importanţa cunoaşterii operei eminesciene, care este mai actuală ca oricând.

“Eminescu trebuie să fie prezent în viaţa noastră în fiecare zi. Avem datoria să creăm condiţii pentru ca opera marelui poet să fie cunoscută cât mai larg în societate. Culturalizarea cetăţenilor înseamnă modernizarea ţării. E bine să fim cât mai mulţi la asemenea evenimente de omagiere, dar să nu uităm că trebuie să învăţăm şi să avansăm în sporirea nivelului culturii noastre”, a spus liderul PLDM.

“Trebuie să studiem opera marelui poet, pentru a şti cine suntem şi ce limbă vorbim. Şi să ne mândrim cu ţara noastră”, a spus, la rândul său, Liliana Palihovici.

Şeful secţiei Cultură, Sergiu Cojocaru, a mulţumit liderului PLDM, Vlad Filat, pentru ajutorul acordat la realizarea în practică a ideei de a instala bustul poetului în oraşul Călăraşi.

“Îmi aduc aminte cu câtă receptivitate aţi reactionat la rugamintea noastră, de a inălţa un monument al marelui Eminescu în Călăraşi. Astăzi, în numele tuturor cetăţenilor, vă mulţumesc pentru acest gest”, a spus Sergiu Cojocaru.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionului Hânceşti Vlad Filat şi Liliana Palihovici au efectuat o vizită de lucru la Călăraşi