Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat şi Liliana Palihovici au efectuat o vizită de lucru la Călăraşi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi vicepreşedintele, Liliana Palihovici au efectuat, la 15 iunie, o vizită de lucru în raionul Călăraşi, itinerarul căreia a cuprins şi satul Hogineşti.

Aici liderii PLDM au avut o întrevedere cu preşedinţii structurilor locale de partid din satele Hirova, Dereneu, Onişcani, cu primarii şi consilierii liberal democraţi, responsabilii de micro-sectoare, dar şi au stat de vorbă cu sătenii, care au profitat de prezenţa lui Vlad Filat şi Liliana Palihovici pentru a le adresa multiple întrebări. Acestea au vizat cele mai diverse domenii: de la asigurarea socială şi subvenţiile în agricultură până la examenele de BAC şi integrarea europeană a ţării.

“Implementarea proiectelor în localităţi, continuitatea reformelor în medicină, educaţie, în alte domenii sunt asigurate doar atunci când în ţară este o bună guvernare. Trebuie să muncim împreună pentru a consolida instituţiile statului, pentru dezvoltarea ţării pe calea aleasă anterior, adică integrarea în Uniunea Europeană. Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de condiţii decente de trai. De aceea, vom depune toate eforturile pentru ca oamenii să poată trăi bine, aici, acasă”, a spus Vlad Filat.

Răspunzând la mai multe întrebări legate de reforma în sistemul educaţional, Vlad Filat a menţionat importanţa obţinerii unor studii de calitate, temeinice.

“Avem mulţi copii care au învaţat bine, iar acum îşi fac studiile în cele mai prestigioase instituţii şcolare şi universitare din lume. Cunoştinţele acumulate le vor permite să devină buni specialişti în diverse domenii, de care ţara noastră are nevoie pentru a ne dezvolta şi prospera”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, cu referire la examenele de BAC, Liliana Palihovici a menţionat că instalarea camerelor de luat vederi în instituţiile de învăţământ din ţară nu constituie un impediment pentru obţinerea unor rezultate bune.

“Dacă vrem ca lucrurile să meargă bine, trebuie să schimbăm situaţia din sistemul învăţământului. Moldova are nevoie de specialişti buni. Eu nu vreau să fiu tratată de un medic, care a copiat la examene”, a spus Liliana Palihovici.

Oamenii au avut şi anumite solicitări către Vlad Filat şi Liliana Palihovici, în vederea amenajării unui teren sportiv şi procurării câtorva costume naţionale pentru elevi.

După întâlnirea cu cetăţenii, Vlad Filat şi Liliana Palihovici au vizitat atelierul “Casa Olarului” al meşterului popular, Vasile Gonciari, au făcut o excursie în muzeul de ceramică tradiţională şi au vizitat expoziţia cu vânzare a ceramicii utilitare şi ornamentale.

Vlad Filat si Liliana Palihovici au avut o întrevedere cu activul de partid din raionului Călăraşi

În cadrul vizitei efectuate, la 15 iunie, în raionul Călăraşi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi vicepreşedintele, Liliana Palihovici, au avut o întâlnire cu activul de partid.

La şedinţă au mai fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Teritoriale Călăraşi a PLDM, Sergiu Artene, liderii organizaţiilor primare de partid, primari liberal democraţi, consilieri, şefii serviciilor deconcentrate.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală şi priorităţile de guvernare, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului.

Liderii locali s-au arătat interesaţi de mersul implementării reformelor în domeniul justiţiei, sistemului fiscal şi învăţământului.

“PLDM are o mare reponsabilitate în actul guvernării. Avem în guvern oameni delegaţi în funcţii de răspundere, în parlament avem 31 de deputaţi, avem o prezenţă impresionantă în organele puterii locale.Vreau să vă spun că responsabilitatea pentru actul de guvernare este una comună şi vom munci împreună pentru consolidarea instituţiilor statului, pentru dezvoltarea ţării pe calea aleasă anterior”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a mulţumit tuturor pentru munca pe care o depun zi de zi, pentru ca localităţile în care trăiesc să prospere, iar în rezultat oamenii să beneficieze de condiţii decente de trai.

După discuţiile cu activul, liderul PLDM, Vlad Filat, a înmânat carnetul de partid preşedintelui OT Călăraşi a PLDM, Sergiu Artene.

Vlad Filat şi Liliana Palihovici au vizitat s. Ţibirica, din r. Călăraşi

În cadrul vizitei efectuate în raionul Călăraşi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi vicepreşedintele, Liliana Palihovici, au vizitat şi satul Ţibirica. Aici, conducerea PLDM a avut o întrevedere cu primarul satului, Iacob Prascurov, consilieri liberal democraţi, responsabilii de micro-sectoare, dar şi cu cetăţeni din Ţibirica, Meleşeni şi Bravicea.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre reformele în educaţie, agricultură şi justiţie, precum şi cele mai stringente probleme cu care se confruntă oamenii.

Primarul satului, Ţibirica, Iacob Prascurov, a făcut o prezentare generală a proiectelor care s-au implementat în satul Ţibirica şi a spus care sunt planurile de viitor. Iacob Prascurov a mulţumit conducerii PLDM pentru suportul oferit în ultimii doi ani.

La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit colegilor liberal democraţi pentru munca zilnică pe care o fac în beneficiul comunităţilor, pentru ca satele pe care le conduc să prospere.

“Doar printr-o strânsă colaborare vom reuşi să atragem cât mai multe proiecte pentru satele din Republica Moldova. Trebuie să construim drumuri bune, să asigurăm satele cu apă potabilă, etc. Doar împreună vom reuşi, trebuie să lucrăm, să fim perseverenţi şi să ne mobilizăm pentru a atrage şi implementa cât mai multe proiecte de infrastructură. Vreau să vă asigur că eu voi susţine toate demersurile, pentru ca cetăţenii să aibă condiţii decente de trai”, a spus Vlad Filat.

Vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici a spus că a rămas impresionată de numărul de proiecte implementate la Ţibirica şi şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi şi mai multe. “ În fiecare localitate trebuie create condiţii decente de trai, pentru ca oamenii să nu părăsească localităţile în care trăiesc şi să plece peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune”, a spus Liliana Palihovici.

Localnicii din Ţibirica au adresat conducerii PLDM rugămintea de a susţine demersul lor pentru păstratea statutului de liceul al şcolii din sat.

Liliana Palihovici a promis că va susţine toate demersurile necesare şi-a îndemnat pe profesori să convingă câţi mai mulţi copii să îşi facă studiile în acest liceu, pentru ca să fie întrunit numărul necesar de elevi.

Referitor la desfăşurarea examenelor de BAC, Vlad Filat şi Liliana Palihovici, au îndemnat copiii să înveţe şi să nu atragă atenţie la camerele de filmat instalate în licee. “Nu trebuie să încurajăm copiatul. Noi vrem specialişti de calitate, cu cunoştinţe temeinice în domeniile alese”, au spus politicienii.

Sursa: www.pldm.md

Omagiu lui Eminescu Deputaţi PLDM — la reuniunea CCIE