Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Anenii Noi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 21 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Anenii Noi. La şedinţă au mai fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT), Alexandru Barbăroşie, membrii Biroului Politic Teritorial al OT Anenii Noi, primari, preşedinţii organizaţiilor primare şi responsabilii de micro-sectoare din Puhăceni, Delacău, Şerpeni, Speia, Teliţa, Gura Bâcului, Calfa, Roşcana, Maximovca, Cobusca-Nouă, Cobusca-Veche, Chetrosu Neamţ, Chetrosu Bâc, Todireşti, Varniţa, Bulboaca şi Geamăna.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, au fost analizate rezultatele OT din ultima jumătate de an, precum şi s-a discutat despre procesul de micro-sectorizare în Anenii Noi.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit membrilor de partid pentru munca depusă de-a lungul timpului şi l-a felicitat pe Leonid Zalevschi cu ocazia învestirii în funcţia de primar al com. Chetrosu.

“Acest rezultat este al întregii echipe a PLDM, care a fost alături de Leonid Zalevschi pe parcursul perioadei electorale. Eu m-am convins o dată în plus că, atunci când muncim cot la cot şi suntem solidari, reuşim să realizăm cu succes obiectivele propuse. Acum urmează ca, în timpul rămas, să îndepliniţi promisiunile făcute în faţa alegătorilor pe parcursul campaniei electorale. Noi, ca echipă, trebuie să-l sprijinim pe Leonid să realizeze cu succes proiectele asumate în faţa cetăţenilor”, a spus liderul PLDM.

La rândul său, proaspătul primar din com. Chetrosu, Leonid Zalevschi, care este oficial în funcţie de doar 10 zile, a mulţumit colegilor pentru susţinerea acordată şi a promis că va depune tot efortul pentru a nu-i dezamăgi atât pe ei, cât şi pe cetăţenii care l-au votat.

Vlad Filat a menţionat că sarcina PLDM este să muncească şi să promoveze ideile de proiecte pentru a fi implementate cu succes, în urma cărora cetăţenii să poată beneficia de condiţii decente de trai.

“Nimeni nu poate să conteste faptul că Republica Moldova se dezvoltă. Membrii PLDM şi-au asumat promisiunea în faţa cetăţenilor că ţara va prospera şi nimeni nu poate să-i împiedice să realizeze aceast lucru. Aceasta însemnă că trebuie să muncim foarte mult în viitor, să oferim o mai mare viteză reformelor şi să avem o mai mare grijă de oameni. Colegii noştri, care sunt în funcţii de conducere, îşi fac datoria. Eu am rămas plăcut surprins de lista proiectelor iniţiate şi implementate în Anenii Noi”, a spus liderul PLDM.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi a spus că atât el, cât şi colegii săi depun tot efortul pentru ca să modernizeze sistemul medical din Republica Moldova. Referindu-se la raionul Anenii Noi, Andrei Usatâi a menţionat că în anul 2014 va fi renovat Centru de Sănătate din s. Puhăceni şi treptat toate celelalte din raion.

“Promit că asistenţa medicală primară va fi în toate satele din Moldova. De asemenea, ţin să menţionez că spitalul din Anenii Noi va deveni unul din cele mai bune din ţară, va fi dotat cu echipamente medicale moderne. Aici vor fi trataţi pacienţi cu maladii complexe. Pe această cale vreau să mulţumesc lui Vlad Filat şi colegilor din PLDM pentru susţinerea acordată. Graţie acestui sprijin a fost demarat şi procesul de modernizare a spitalelor de nivelul trei”, a spus Andrei Usatâi.

“Suntem o armată puternică, deaceea trebuie să muncim pentru binele poporului, să depunem tot efortul pentru ca de la lucruri mici să ajungem la lucruri mari. Cu suportul colegilor din parlament şi guvern vom reuşi să realizăm tot ceea ce ne-am propus”, au menţionat membrii activului.

Profitând de prezenţa liderului liberal democrat, cei prezenţi au adresat zeci de întrebări care au vizat diverse domenii: agricultură, medicină, educaţie, conflictul transnistrian etc.

Referindu-se la conflictul de pe Nistru, Vlad Filat a menţionat că situaţia nu e una deloc simplă, dar se vor depune toate eforturile pentru ca acesta să fie rezolvată pe cale paşnică.

“Acum trebuie să fim prudenţi, calmi, să nu isterizăm situaţia şi să nu facem jocul celor care fac anumite provocări. În rezolvarea acestui conflic trebuie abordare responsabilă şi strategică. Acest conflict poate fi reglementat doar pe cale paşnică, în baza unui dialog”, a spus liderul PLDM.

De asemenea, membrii PLDM l-au informat pe Vlad Filat că în satul Puhăceni, Anenii Noi, de urgenţă trebuie efectuate lucrări de întărire a digului râului Nistru, pentru că, în caz de ridicare a nivelului apei, există riscul de inundaţii.

Vlad Filat spus că va face toate demersurile necesare, pentru ca să fie alocate cât mai curând surse financiare pentru întărirea digului.

La sfârşitul şedinţei, liderul PLDM, Vlad Filat a înmănat mai multor membri carnete de partid.

Ulterior, Vlad Filat e mers să se informeze la faţa locului despre starea digului pe Nistru de lângă satul Puhăceni.

De asemenea, Vlad Filat a vizitat serele unui antreprenor din satul Speia, Anenii Noi şi a rămas impresionat de condiţiile în care sunt crescute produsele autohtone.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a discutat cu oficiali austrieci Liderul PLDM a avut o întrevedere cu activul de partid din Ştefan Vodă