Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu activul de partid din Ştefan Vodă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 22 iunie, în cadrul vizitei întreprinse în raionul Ştefan Vodă, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid. La şedinţă au mai fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, primari liberal-democraţi, membri de partid şi responsabili de micro-sectorizare.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situaţia politică actuală, despre realizările şi planurile de viitor ale Organizaţiei Teritoriale Ştefan Vodă a PLDM, despre mersul procesului de micro-sectorizare.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit colegilor pentru munca depusă în scopul asigurării oamenilor din localităţile pe care le conduc cu condiţii moderne de trai.

“Vreau să vă spun că sunt mândru că facem parte dintr-o echipă puternică şi unită. Împreună am reuşit să facem faţă tuturor provocărilor şi să trecem peste obstacole cu succes. Acum trebuie să conştientizăm că atât eu, în calitate de preşedinte de partid, cât şi colegii din guvern şi parlament suntem responsabili de actul guvernării. Trebuie să muncim pentru ca proiectele demarate de colegii din administraţiile locale să fie duse la bun sfârşit, iar mai apoi să facem o evaluare. Sunt sigur că vom reuşi să îndeplinim promisiunile făcute în faţa cetăţenilor, pentru că suntem un partid cu oameni responsabili”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a asigurat activul partidului, ca deputaţii liberal-democraţi depun toate eforturile pentru promovarea unor proiecte de legi, care prevăd implemetarea reformelor în sistemul medical, în poliţie, medicină, educaţie etc.

Membrii PLDM au adresat conducerii multiple întrebări ce vizează dezvoltarea raionului Ştefan Vodă, sistemul pensionării, educaţiei, medicinei, agriculturii, etc. De asemenea, au adresat rugămintea de a interveni pentru clarificarea situaţiei carierelor de nisip din zonă. Liderul PLDM a promis că va analiza situaţia şi va face toate demersurile necesare în acest sens.

La sfârşitul şedinţei, Vlad Filat a înmânat mai multor membri carnete de partid.

Ulterior, Vlad Filat şi Valeriu Streleţ, s-au deplasat în satul Purcari, unde au avut întâlniri cu conducerea organizaţiilor primare din Purcari şi Olăneşti.

În Ştefan Vodă a fost inaugurat noul sediu al Organizaţiei Teritoriale a PLDM

La 22 iunie, în Ştefan Vodă, a avut loc inaugurarea oficială a sediului Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). La ceremonia de inaugurare a sediului au fost prezenţi liderul PLDM, Vlad Filat, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ştefan Vodă a PLDM, Iurie Apostolachi, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, dar şi membri liberal democraţi.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a adresat felicitări gazdelor, exprimandu-şi speranţa că noul oficiu va deveni un centru de comunicare cu alegătorii şi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă cetăţenii din Ştefan Vodă.

“Mă bucur să asist la inauguarea acestei case a Organizaţiei Teritoriale. Sediul este amenajat frumos, este funcţional şi sunt sigur că membrii PLDM pe viitor vor munci şi mai eficient. Felicitări şi casă de piatră cu mulţi stejari în jur”, a spus liderul PLDM.

Şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a felicitat membrii de partid din Ştefan Vodă cu ocazia inaugurării noului sediu şi a menţionat că asemenea tip de oficiu trebuie să existe în fiecare raion din ţară.

La rândul său, preşedintele OT a PLDM, Iurie Apostolachi a mulţumit tuturor membrilor pentru contribuţia şi implicarea activă în lucrările de renovare şi reparaţie a oficiului.

“La Ştefan Vodă, PLDM avea nevoie de o casă nouă, unde membrii liberal — democraţi să poată veni şi vorbi cu cetăţenii despre problemele cu care se confruntă, precum şi să identifice soluţiile de rezolvare a acestora. Acum urmează să muncim şi mai mult pentru ca partidul să fie mereu pe primul loc”, a spus Iurie Apostolachi.

Sediul Organizaţiei Teritoriale Ştefan Vodă a PLDM se află pe strada 31 august 11.

Vlad Filat a inspectat grădiniţile din satele Olăneşti şi Purcari, în curs de renovare

În cadrul vizitei efectuate în raionul Ştefan Vodă, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, însoţit de vicepreşedintele, Valeriu Streleţ, au vizitat grădiniţele din satele Olăneşti şi Purcari, care la moment sunt în proces de renovare. Proiectele de reparaţie a grădiniţelor au demarat pe timpul când Vlad Filat ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova şi liderul PLDM urmăreşte calitatea implementării lor.

Renovarea grădiniţei din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă a demarat în anul 2009. De atunci şi până în prezent au fost efectuate lucrări de reconstrucţie, instalat acoperişul, construită canalizarea, izolată termic faţada, reparate blocurile sanitare şi sala festivă etc. Acum, mai sunt necesare încă 500 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie şi procurarea echipamentului necesar pentru grădiniţă.

În satul Purcari, raionul Ştefan Vodă, o parte din copii merg la grădiniţa din satul vecin, iar alţii la gradiniţa amplasată în incinta gimnaziul din localitate. Astfel, autorităţile locale au decis ca atelierul şcolii din sat să fie transformat în gradiniţă. Până la moment, în anexă a fost schimbat acoperişul, geamurile, etc. Pentru a fi finalizată construcţia anexei, mai sunt necesare aproape 400 mii de lei, surse care urmează a fi identificate. Gradiniţa urmează să fie frecventată de 150 de copii.

Vlad Filat împreună cu Valeriu Streleţ au mers în toate sălile grădiniţelor să vadă cum decurg lucrările de reparaţie. După ce a inspectat ambele grădiniţe, preşedintele PLDM a spus că se vor identifica sursele financiare necesare pentru a fi duse la bun sfârşit renovarea grădiniţelor.

“Este important că am văzut mai multe proiecte pe care le-am iniţiat pe parcursul timpului, care sunt în faza de implementare. Sigur că aceste proiecte necesită în continuare finanţare, dar urmează să identificăm sursele financiare. Dacă e să vorbim de grădiniţele pe care le-am văzut în satele Olăneşti şi Purcari, ele sunt foarte necesare pentru ca educaţia din satele noastre să fie una complexă. Sun sigur că, în scurt timp, vom putea să vedem cum micuţii se vor bucura de aceste edificii noi. Copiii au nevoie de condiţii adecvate pentru ca să se pregătească de studiile gimnaziale, liceale etc”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a mai menţionat că fonduri în bugetul de stat sunt suficiente, dar urmează a fi stabilite priorităţile, or copii din Republica Moldova reprezintă prioritatea numărul unu.

“Este evident trebuie să începem de la grădiniţe, şcoli, instituţii spitaliceşti, dar şi de la infrastructura ce vizează drumurile, aprovizionarea cu apă potabilă. Este mult de lucru, dar trebuie să recunoaştem că foarte multe lucruri bune s-au realizat. Etapa la care s-a ajuns nu a fost uşoară, a însemnat multă muncă”, a punctat liderul PLDM, Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Anenii Noi Vlad Filat a participat la Sărbătoarea Sarmalelor din raionul Străşeni