Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Sărbătoarea Sarmalelor din raionul Străşeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 iunie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 23 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la Sărbătoarea Sarmalelor, ediţia a 5-ea, care s-a desfăşurat în satul Vorniceni, raionul Străşeni. Această acţiune este iniţiativa Organizaţiei Teritoriale Străşeni a PLDM.

În cadrul festivităţii, cele mai pricepute gospodine din 13 localităţi ale raionului s-au întrecut în a-şi etala capacităţile culinare, în special la pregătirea sarmalelor în foi de varză, de viţă-de-vie, de fasole, de zmeură. Măiestria lor a impresionat până şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi, între aceştia — oaspeţi din capitală: deputaţi, consilieri, reprezentanţi ai guvernului.

Vlad Filat nu a ezitat să guste din preparatele tradiţionale moldoveneşti, exprimându-şi admiraţia faţă de iscusinţa gospodinelor de la Străşeni.

“Sarmale atât de gustoase se prepară doar la noi, în Moldova şi mă bucur că această tradiţie este promovată din an în an. Sunt sigur că Sărbătoarea Sarmalelor va deveni una de rang naţional. Îmi place această atmosferă şi vreau să felicit Organizaţia Teritorială Străşeni a PLDM pentru buna organizare a evenimentului.

Noi chiar trebuie să găsim în noi puterea şi înţelegerea că, doar prin comunicare şi o atmosferă bună, vom reuşi să avem o societate tolerantă, capabilă să facă faţă oricărei provocări. Este un festival extraordinar, cu voie bună, cu oameni frumoşi, harnici şi foarte talentaţi”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele OT Străşeni a PLDM, deputatul Simion Grişciuc a menţionat, la rândul său, că este mândru că s-a reuşit şi în acest an organizarea acestei sărbători.

Un juriu competent a decis că la această ediţie s-au remarcat gospodinele din s. Vorniceni, care au obţinut întâietatea, la concursul celor mai gustoase saramale, pe locul II s-au clasat gospodinele din Micăuţi şi locul III — cele din Străşeni. Câştigătorii, dar şi toţi participanţii au primit diplome şi cadouri din partea Organizaţiei Teritoriale Străşeni a PLDM.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de evoluarea colectivelor artistice de copii.

“Azi a învins voia bună, omenia şi frumuseţea. Am savurat nu numai bucate delicioase, dar am întâlnit şi cei mai talentaţi copii din lume”, a spus la finele sărbătorii liderul PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu activul de partid din Ştefan Vodă PLDM a marcat Ziua Suveranităţii Republicii Moldova