Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a marcat Ziua Suveranităţii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 23 iunie, Republica Moldova marchează aniversarea a 23-a de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate. Cu această ocazie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, secretarul general, Victor Roşca, deputaţi, miniştri, membri de partid au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că este foarte important ca cetăţenii Republicii Moldova să cunoască semnificaţia acestei zile.

“Exact acum 23 de ani, organul legislativ suprem a adoptat hotărârea prin care s-a declarat suveranitatea R. Moldova, ceea ce presupunea separarea în anumite domenii de Uniunea Sovietică şi mai multe drepturi pentru cetăţeni. Noi foarte des vorbim despre faptul că RM este un stat suveran, dar trebuie să ştim ce înseamnă acest lucru, trebuie să aducem omagiu celor care au făcut ca statul nostru să fie suveran şi independent”, a menţionat liderul Vlad Filat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă a spus că adoptarea Declaraţiei de Suveranitate a prefaţat ziua de 27 august 1991, când a fost declarată independenţa.

“Procesul de obţinere a independenţei Republicii Moldova a fost unul complicat şi anevoios, dar Ziua Independenţei nu ar fi existat fără declararea în anul 1990 a suveranităţii ţării noastre. Este important să cunoaştem toate etapele care ne-au permis să ajungem la obţinerea independenţei, în 1991”, a punctat Iurie Leancă.

La 23 iunie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti a adoptat Declaraţia de Suveranitate, în componenţa Uniunii Sovietice. Peste un an, a urmat adoptarea Declaraţiei de Independenţă, prin care Republica Moldova şi-a început existenţa ca stat independent.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la Sărbătoarea Sarmalelor din raionul Străşeni Deputaţii PLDM optează pentru un grad sporit de obiectivitate a CSM în procesul numirii în funcţie a magistraţilor