Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, în vizită de lucru în raionul Soroca

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 19 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Soroca, unde a inspectat mai multe obiecte de menire socială din satele Vasilcău, Regina Maria şi Rudi. Pe parcursul zilei, Vlad Filat a fost însoţit de preşedintele OT Soroca a PLDM, Victor Său, deputatul liberal-democrat, Alexandru Cimbriciuc, şi viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama. În cadrul vizitei, preşedintele PLDM urmăreşte cum au fost implementate un şir de proiecte de infrastructură în localitatile din raion.

În Vasilcău, Vlad Filat a vizitat Centru de Sănătate care a fost dat în exploatare în 2012. Directorul instituţiei medicale, Ion Tarâş, a declarat că pentru construcţia edificiului s-au cheltuit 2, 8 mln de lei, bani alocaţi de Banca Mondială. Cadrele medicale l-au informat pe preşedintele PLDM că Centru de Sănătate deserveşte aproape trei mii de cetăţeni din satele Inundeni şi Vasilcău.

Preşedintele PLDM s-a familiarizat cu condiţiile de activitate a Centrului şi a discutat cu medicii şi pacienţii. Liderul liberal-democrat s-a arătat mulţumit de cele văzute, menţionând că aceasta dovedeşte că lucrurile se mişcă în direcţia corectă. “Astăzi vedem cum se realizează proiectele care au fost iniţiate. Ne-am propus să asigurăm cu infrastructură modernă instituţiile medicale, să oferim cetăţenilor acces la servicii medicale de calitate. Încă o dată m-am convins că atunci când îţi propui un scop şi munceşti, rezultatele sunt cele mai bune”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat le-a dat asigurări medicilor că PLDM va susţine în continuare lansarea altor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, instruirea şi pregătirea cadrelor medicale şi asigurarea acestora cu condiţii de trai.

Ulterior, Vlad Filat s-a deplasat în satul Regina Maria, unde a luat cunoştinţă de finisarea unui alt proiect de infrastructură. E vorba de grădiniţa de copii, reparată capital şi frecventată acum de 31de micuţi. Primarul satului, Oleg Nastas, a menţionat că din anul 1976, de când a fost construită grădiniţa, nu a mai fost efectuată o reparaţie capitală. Pentru a îmbunătăţi condiţiile în care sunt educaţi copii a fost schimbat acoperişul şi tavanele, au fost schimbate uşile şi ferestrele, renovate sălile de grupă, sala de joc şi coridoarele. De asemenea, clădirea a fost conectată la reţeaua de gaze naturale şi la apeduct. Lucrările de reparaţie au durat aproape doi ani şi au costat 800 mii de lei.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a spus că este important ca la grădiniţă micuţii să aibă parte de îngrijire şi educaţie în condiţii moderne. Preşedintele PLDM le-a urat succes educatorilor în activitatea lor nobilă de zi cu zi şi i-a îndemnat să asigure o educaţie calitativă copiilor.

Vlad Filat a donat grădiniţei un cazan de încălzire şi a spus că în viitorul apropiat va fi amenajat un teren de joacă pentru copii, iar grădiniţa va fi dotată cu mobilier.

La sfârşitul vizitei sale în raionul Soroca, preşedintele PLDM a vizitat şi grădiniţa de copii din satul Rudi.

Primarul satului Rudi, Zinaida Raneta, a menţionat că recent localitatea a câştigat un proiect de reparaţie a grădiniţei, iar lucrările au şi demarat. Au fost deja întăriţi pereţii şi schimbat acoperişul. “Mai avem nevoie de aproape un milion de lei pentru a efectua o reparaţie capitală. Avem 54 de copii care au nevoie de grădiniţă”, a spus primarul.

Preşedintele al PLDM a dar asigurări că va depune toate demersurile necesare pentru ca grădiniţa să fie reparată capital.

Liderul PLDM a spus că este mulţumit de modul în care resursele care au fost alocate din bugetul de stat pentru raionul Soroca se regăsesc în proiecte importante, cum ar fi lucrările de reparaţie a grădiniţelor, şcolilor, apeductelor etc.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul PLDM din Soroca

Aflat în vizită de lucru în raionul Soroca, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale. La şedinţă au participat preşedintele OT Soroca a PLDM, Victor Său, vicepreşedintele OT, Mihai Mitu, vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, deputatul, Alexandru Cimbriciuc, primari şi consilieri locali liberal-democraţi, precum şi preşedinţii Organizaţiilor Primare (OP) din Vasilcău, Racovăţ, Inundeni, Trifăuţi, Voloviţa, Alexandru cel Bun, Stoicani, Nimereuca, Vărăncău, Cerlina, Dubna, Soloneţ.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală şi priorităţile de guvernare, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului. La începutul şedinţei, preşedintele OT Soroca, Victor Său a făcut o prezentare a activităţii organizaţiei şi a menţionat că membrii PLDM depun toate eforturile pentru a realiza promisiunile făcute în faţa cetăţenilor.

În discursul său, liderul PLDM, Vlad Filat i-a informat pe cei prezenţi despre decizia Consiliului Politic Naţional (CPN) de a convoca pe data de 8 decembrie 2013 Congresul VI al PLDM. Preşedintele PLDM, Vlad Filat a îndemnat colegii de partid să fie solidari şi să demonstreze în continuare implicare şi insistenţă, pentru că cetăţenii au aşteptări mari anume de la PLDM, ca cel mai mare partid aflat la guvernare.

De asemenea, Vlad Filat a anunţat că PLDM va demara o campanie de informare despre Uniunea Europeană. “Republica Moldova are foarte multe proiecte finanţate de Uniunea Europeană despre care cetăţenii nu cunosc multe detalii şi această greşeală trebuie reparată. În cadrul campaniei vom comunica cu oamenii pentru că procesul de integrare europeană este viitorul RM. Acesta este un proces al întregii societăţii”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM, a îndemnat liberal-democraţii care se află în funcţii de conducere să finalizeze proiectele demarate, precum şi să demareze altele noi, pentru că cetăţenii merită condiţii decente de trai. “Trebuie să fim şi în continuare bine organizaţi, uniţi şi să muncim cot la cot pentru a implementa cu succes reformele demarate în RM”, a spus preşedintele PLDM.

Vlad Filat s-a întâlnit şi cu activul de partid din satul Vasilcău, unde au discutat despre problemele cu care se confruntă, precum şi s-a identificat anumite soluţii de rezolvare a acestora.

Cetăţenii l-au rugat pe liderul PLDM să îi ajute să obţină surse de finanţare pentru a implementa proiectul ce prevede iluminarea stradală, precum şi să repare drumul de acces Ruslanovca-Inundeni, în lungime de 1500 metri. La rândul său, liderul liberal-democrat a menţionat că va depune toate demersurile necesare pentru ca proiectele să demareze cât mai curând.

“Obiectivul PLDM este modernizarea ţării, de ajustarea a infrastructurii în aşa fel încât să avem o viaţă mai bună. RM trebuie să fie guvernată şi în continuare în mod democratic. Am reuşit să demonstrăm că se poate de guvernat şi să avem rezultate palpabile. PLDM va lupta în continuare pentru ca să se investească cât mai mulţi bani în localităţi. Oamenii au nevoie de condiţii decente de trai indiferent unde locuiesc. Este important să prioritizaţi proiectele pentru fiecare localitate după necesitatile cetăţenilor”, a spus liderul PLDM.

Tot astăzi, Vlad Filat s-a întâlnit şi cu preşedinşii OPSV din Vădeni, Hristici, Schineni, Bulboci, Căinarii Vechi, Pârliţa, Baxani, Bădiceni, Solcani.

La sfârşitul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Secretarul general al PLDM, Victor Roşca, a efectuat o vizită în Austria Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu Jean-Claude Mignon, preşedintele APCE