Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu Jean-Claude Mignon, preşedintele APCE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a avut, pe data de 18 septembrie, o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon.

În cadrul întâlnirii a fost evaluat modul în care Republica Moldova îşi respectă angajamentele asumate faţă de Consiliul Europei în baza Planului de Acţiuni privind onorarea angajamentelor RM, adoptat în iulie 2012 de către Parlament.

Vizita demnitarului european a avut şi menirea de a evidenţia unele acţiuni concrete pe care APCE le-ar putea desfăşura împreună cu oficialii moldoveni în vederea optimizării procesului de integrare europeană.

În cadrul discuţiei, Jean-Claude Mignon a declarat că vectorul european al RM este deja ireversibil şi depinde doar de insistenţa clasei politice şi a cetăţenilor Republicii Moldova de a valorifica pe deplin oportunităţile oferite de integrarea europeană.

Înaltul oficial european a menţionat că au fost înregistrate progrese considerabile în promovarea reformelor democratice, a drepturilor omului şi statului de drept. Toate evoluţiile remarcate au fost incluse într-un Raport de progres care urmează să fie dezbătut în cadrul sesiunii de toamnă a APCE.

În acelaşi timp, raportorii APCE au înregistrat şi unele carenţe care vor fi prezentate Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că observaţiile critice din respectivul raport vor fi corectate, pentru că Republica Moldova îşi doreşte să avanseze cât mai curând de la categoria statelor monitorizate de Consiliul Europei la etapa post-monitorizare.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, în vizită de lucru în raionul Soroca Liceenii TLDM au dat start campaniei de recrutare