Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul preşedintelui fracţiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleţ, în ajunul Zilei Internaţionale a Păcii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova se alătură milioanelor de oameni, care sărbătoresc la 21 septembrie Ziua Păcii, comemorând şi consolidând idealul de pace.

Ziua Păcii este semnificativă pentru fiecare om de pe pământ şi este respectată de multe naţiuni, grupări politice şi miliare pentru că are menirea de a conştientiza răul provocat de războaie, violenţe şi nedreptate.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova să se alăture la promovarea unui comportament civic corect, la respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi la o comunicare paşnică în societate, susţinând toate acţiunile orientate spre o viaţă fără arme, fără discriminare, fără violenţă şi fără lacrimi.

Această zi este un bun prilej de a stimula cooperarea adevărată între oameni, organizaţii şi state pentru a înceta conflictele armate şi violenţa de orice fel.

Trebuie să fim conştienţi de faptul că respectul faţă de valorile democratice determină existenţa unei societăţi şi că războiul, sub orice formă, nu face decât să o distrugă. Cel mai bun mijloc de a stopa acţiunile armate şi confruntările violente este promovarea păcii, iar aceasta porneşte din inima fiecărui om şi din încrederea lui în ziua de mâine.

Să nu uitam, atitudinea fiecăruia dintre noi determină atât pacea, cât şi dezvoltarea statului Republica Moldova.

Fie ca Pacea să dăinuie pe Pământ!

Sursa: www.pldm.md

Liceenii TLDM au dat start campaniei de recrutare Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Teleneşti