Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM: “Împreună vom reuşi să îndeplinim promisiunile asumate în faţa cetăţenilor”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a avut astăzi 21 septembrie, o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale Sângerei. La şedinţă au participat vicepreşedinţii PLDM, Vadim Pistrinciuc şi Octavian Grama, deputaţii Iurie Chiorescu şi Angel Agache, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT), Gheorghe Meaun, preşedinţii Organizaţiilor Primare pe lângă Secţiile de Votare, primari, consilieri raionali şi orăşeneşti, şefi ai serviciilor desconcentrate şi descentralizate, manageri ai instituţiilor educaţionale din raion.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului. De asemenea, au fost puse în discuţie subiecte ce vizează educaţia, agricultura, asistenţa socială, justiţia.

Preşedintele OT Sângerei a PLDM a făcut o prezentare a activităţilor din ultima perioadă şi a trasat sarcinile de viitor. Gheorghe Meaun a spus că în viitorul apropiat Organizaţia va decide când se va desfăşura Conferinţa Teritorială.

Vlad Filat a anunţat că, în cel mai scurt timp, PLDM va lansa o acţiune, ce va avea drept scop oferirea tuturor informaţiilor privind procesul de integrare europeană. “Pentru a avea o informare amplă, vom merge din sat în sat, vom discuta cu fiecare om şi vom explica ce semnifică aderarea la UE. Această acţiune îi va uni pe toţi cei cărora nu le este indiferentă soarta ţării şi doresc să contribuie la promovarea integrării europene”, a menţionat Vlad Filat.

Tot astăzi, Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii OSPV din Nicolaevca, Slobozia, Coşcodeni, Flămânzeni, Bobletici, Bursuceni, Slobozia, Măgura, Dumbrăviţa, Bocancea Schit, Iezărenii Vechi, Ciuciuieni ş Brezeni.

Membrii liberal-democraţi au mulţumit liderului PLDM pentru suportul oferit în implementarea tuturor proiectelor din localităţi şi l-au rugat să depună demersurile necesare pentru a fi atrase surse financiare pentru instalarea sistemului de încălzire la grădiniţa din com. Chişcăreni şi repararea unei porţiuni de drum de 5 km. Vlad Filat a promis că va depune toate demersurile necesare în acest sens. De asemenea, membrii OP l-au îndemnat pe liderul PLDM să sfătuie deputaţii să elaboreze o iniţiativă legislativă care să prevadă majorarea indemnizaţiei la naşterea unui copil.

Vlad Filat a spus că PLDM are o responsabilitate enormă în actul guvernării din Republica Moldova şi membrii liberal-democraţi aflaţi în funcţie de conducere vor depune toate eforturile pentru a implemeta cu succes proiecte importante de infrastructură. “Trebuie să fim în continuare uniţi, solidari şi sunt sigur că împreună vom reuşi să îndeplinim cu succes promisiunile asumate în faţa cetăţenilor. Împreună vom reuşi, pentru că suntem o echipă formată din oameni profesionişti”, a spus Vlad Filat.

La sfârşitul vizitei, Vlad Filat s-a întâlnit şi cu OPSV din Alexandreni, Grigoreşti, Hechiul Vechi, Trifăneşti, Marineşti, Cubolta, Mărăşeşti. În cadrul acestei întâlniri, membrii liberal-democraţi au discutat cu liderul PLDM în special despre domeniul educaţiei. Membrii OP au spus că susţin reformele demarate de Maia Sandu şi l-au întrebat pe Vlad Filat dacă în viitorul apropiat se preconizează majorarea salariilor în domeniul educaţiei.

Vlad Filat a spus că din 2009 guvernul a majorat salariul profesorilor cu 49%. “La anul viitor urmează ca salariul dascălilor să fie din nou majorat. Noi trebuie să recunoaştem, înafară de profesori avem şi alte categorii cărora urmează să le majorăm salariile. De aceea, trebuie să existe un echilibru. Modernizarea educaţiei este prioritatea numărul unul pentru PLDM”, a menţionat liderul liberal-democrat.

Organizaţia Teritorială Sângerei a PLDM numără 800 de membri, dintre care 14 primari, 9 consilieri raionali.

La sfârşitul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat: “Satele din Republica Moldova se modernizează”

Astăzi, 21 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Sângerei, itinerarul căreia a cuprins oraşele Sângerei, Biruinţa şi comunele Chişcăreni şi Alexandreni. Pe parcursul vizitei de lucru, Vlad Filat a fost însoţit de vicepreşedinţii PLDM, Vadim Pistrinciuc şi Octavian Grama, deputaţii Iurie Chiorescu şi Angel Agache, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT), Gheorghe Meaun.

În oraşul Sângerei, preşedintele PLDM s-a familiarizat cu lucrările de reparaţie, care se efectuează la blocul terapeutic al spitalului raional şi a vizitat liceul teoretic “Mihai Eminescu”, unde se desfăşoară prima ediţie a Universităţii Populare “Iosif Naniescu”.

Directorul Spitalului raionul Sângerei, Vasile Malcoci, l-a informat pe preşedintele PLDM că în anul 2012 a demarat renovarea capitală a blocului terapeutic al spitalului, care are 5 etaje, iar la moment este reparat în proporţie de 95%. Potrivit lui, blocul terapeutic va avea 115 paturi care vor fi plasate în secţia de neurologie, terapie, pediatrie, iar anual vor fi deserviţi în jur de 5 mii de pacienţi. Pentru a fi efectuate lucrările de reparaţie CNAM a alocat 10 mln de lei.

“Blocul terapeutic va fi unul modern echipat cu utilaj medical performant. De exemplu, vreau să vă informez că în acest bloc va fi instalat un aparat radiologic digital, în valoare de 3 mln de lei, care va deservi populaţia din tot raionul. Sperăm că la anul viitor vom începe reparaţia şi în alte blocuri”, a spus directorul spitalului.

Lucrătorii medicali l-au rugat pe liderul PLDM să îi ajute să procure un laparoscop chirurgical. La rândul său, Vlad Filat a promis că va depune demersurile necesare pentru ca blocul să fie echipat cu acest utilaj medical. Preşedintele PLDM a vizitat încăperile instituţiei medicale şi a menţionat că este foarte important că în blocul terapeutic se efectuează reparaţie capitală şi în acelaş timp va fi dotat cu utilaj medical performant conform standardelor europene.

Tot în or. Sângerei, Vlad Filat a vizitat liceul Mihai Eminescu, care este frecventat de 215 elevi şi unde în perioada 20–22 septembrie se desfăşoară prima ediţie a Universităţii Populare “Iosif Naniescu”. La eveniment participă directori de instituiţii şcolare, profesori de istorie, elevi ai claselor liceale, consilieri raionali, primari. Liderul PLDM a asistat la prelegerea “Identitatea istorică, etnică şi culturală a Basarabiei”, susţinută de Valeriu Matei şi a menţionat că este bucuros să fie prezent la asemenea eveniment. În semn de mulţumire că a asistat la prelegere, Vlad Filat a primit un set de cărţi din partea organizatorilor.

Ulterior, preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a deplasat în comuna Chişcăreni, unde a vizitat postul de pompieri, care la moment se află în proces de construcţie. Primarul comunei, Silvia Ţurcanu a menţionat că în scurt timp postul va fi deschis oficial, iar în caz de incendiu pompierii vor putea interveni.

Vlad Filat a vizitat şi liceul teoretic “N. Casso”, care este frecventat de 524 de elevi. Liderul liberal-democrat a promis ca va dota sala de informatică cu calculatoare şi mobilier, precum şi cu televizor, centru muzical şi proiector. Vlad Filat a îndemnat conducerea liceului ca pe viitor să doteze instituţia cu dulapuri care să fie personalizate, unde elevii să îşi poată păstra cărţile. Conducerea liceului a mulţumit preşedintelui PLDM pentru suportul care l-a oferit când era în funcţia de premier, dar şi în prezent în modernizarea instituţiilor de învăţământ din RM.

În comuna Alexandreni din raionul Sângerei, Vlad Filat a inspectat cum decurg lucrările de construcţie a apeductului Soroca-Bălţi, care va aproviziona cu apă mai multe localităţi.

La sfârşitul vizitei de lucru, preşedintele PLDM a menţionat că este mulţumit de modul în care se implementează proiectele care au demarat în perioada când ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova. “În ultima perioadă de timp, am vizitat 26 de raioane. Vedem că se repară instituţii medicale şi se dotează cu echipament medical performant, construiesc grădiniţe, repară şcoli şi drumuri. Un lucru este cert şi îmbucurător, satele din Republica Moldova se modernizează şi acest lucru este necesar, pentru că cetăţenii merită condiţii decente de trai, indiferent unde trăiesc, fie la sat, fie la oraş”, a punctat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Teleneşti Vlad Filat a participat la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea bisericii din s. Malcoci, Ialoveni