Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Moldova are prieteni sinceri şi de nădejde

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe parcursul zilei de astăzi, presedintele PLDM, Vlad Filat, şi-a continuat vizita în Marea Britanie, la invitaţia Partidului Conservator. Liderul PLDM a avut o întrevedere cu prim-secretarul de stat şi secretar de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, William Hague.

Subiectul central al discuţiilor a fost apropiatul Summit de la Vilnius, semnarea Acordului de Asociere cu UE, inclusiv crearea unei zone de comerţ liber şi liberalizarea regimului de vize cu UE. Vlad Filat a reiterat angajamentul ferm al guvernării pro-europene de la Chişinău de a realiza obiectivul de integrare a Republicii Moldova în UE şi promovarea reformelor necesare în acest sens.

La rândul său, William Hague a exprimat susţinerea totală a parcursului european a R.Moldova din partea britanicilor.

La fel, Vlad Filat a avut la Manchester o întâlnire cu David Lidington, ministrul de stat pentru Europa, în cadul căreia au fost abordate subiecte ce ţin de reglementarea problemei transnistrene, relaţiile Republicii Moldova cu ţările vecine, în special Federaţia Rusă, în contextul restricţiilor impuse de această ţară la importul de vin moldovenesc, precum şi despre Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

David Lidington a menţionat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile din R.Moldova şi susţine aspiraţiile de integrare în marea familie europeană. Oficialul a reconfirmat sprijinul necondiţionat al conservatorilor britanici pentru realizarea parcursului european a R.Moldova.

Vlad Filat a exprimat gratitudine pentru disponibilitatea Partidului Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie, de a susţine PLDM şi Republica Moldova în realizarea obiectivelor propuse.

“Mesajele de susţinere şi încurajare din partea partenerilor britanici ne întăresc în convingerea că vom reuşi să îndeplinim tot ce ne-am propus. M-am convins o dată în plus că Republica Moldova are prieteni sinceri şi de nădejde”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Dialog moldo-britanic privind consolidarea mecanismului parlamentar de monitorizare a implementării deciziilor CEDO PLDM — cel mai influent partid