Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

APCE salută eforturile Republicii Moldova în domeniul respectării drepturilor omului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Rezoluţia adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după discutarea raportului de monitorizare privind Republica Moldova, prezentat de Lise Christoffersen (Norvegia, SOC) şi Piotr Wach (Polonia, EPP/CD), recunoaşte “progresul şi angajamentul continuu al Moldovei pentru respectarea standardelor Consiliului Europei”.

În cadrul sesiunii de toamnă, ce se desfăşoară între 30 septembrie şi 4 octombrie, cu participarea delegaţiei Republicii Moldova, condusă de vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, Adunarea Parlamentară a CoE a decis să examineze posibilitatea trecerii la dialogul post-monitorizare, datorită eforturilor realizate de actuala guvernare.

În rezoluţia sa privind Republica Moldova, Adunarea Parlamentară a CoE a salutat eforturile ţării în domeniul respectării drepturilor omului, inclusiv prin “adoptarea versiunii revizuite a Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului pentru 2011–2014”. De asemenea, “APCE susţine în continuare eforturile depuse de către autorităţile moldoveneşti pentru a respecta cerinţele şi regulamentele din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)” şi “constată cu satisfacţie lansarea în anul 2013 a unui program de cooperare… pentru a sprijini o implementare naţională coerentă a CEDO”.

APCE s-a arătat încrezătoare în reuşita eforturilor pe care Republica Moldova le va depune pentru realizarea reformelor şi consolidarea instituţiilor democratice.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM sunt îngrijoraţi de starea gravă a Conacului familiei Cantacuzino Vlad Filat a avut o întrevedere cu Stefan Fule