Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Stefan Fule

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut în seara zilei de astăzi o întrevedere la sediul partidului cu Štefan Füle, Comisarul European pentru Extindere şi Politica de Vecinătate.

Oficialii au pus în discuţie chestiuni ce ţin de implementarea reformelor în Republica Moldova, parafarea Acordului de Asociere între UE şi ţara noastră, preconizată să aibă loc în luna noiembrie la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, dar şi paşii ce urmează a fi întreprinşi în perioada post-Vilnius.

Štefan Füle a accentuat importanţa stabilităţii politice pentru continuarea reformelor şi atingerea obiectivului de integrare europeană, reiterând susţinerea deplină a UE acordată Republicii Moldova şi guvernării pro-europene de la Chişinău.

Comisarul european a subliniat în context necesitatea consolidării instituţiilor democratice, sporirea transparenţei decizionale şi crearea unui climat de afaceri favorabil.

De asemenea, Štefan Füle şi-a exprimat speranţa că Acordul de Asociere cu UE, care urmează a fi parafat la Vilnius, va fi semnat în septembrie-octombrie 2014.

La rândul său, Vlad Filat şi-a exprimat gratitudinea pentru suportul constant al UE în procesul de integrare europeană a ţării noastre şi a menţionat că mesajul de sprijin şi încurajare transmis de Štefan Füle la Chişinău este unul foarte important.

Liderul PLDM a specificat că integrarea europeană nu mai poate rămâne un proces al elitelor, ci să implice întreaga societate. Pentru aceasta cetăţenii trebuie informaţi despre valorile europene, semnificaţia aderării la UE, despre beneficiile tangibile pentru fiecare cetăţean în parte.

Vlad Filat a reiterat faptul că parcursul european al Republicii Moldova este unul ireversibil, reformele iniţiate vor avea finalitate logică, astfel încât ţara noastră să-şi realizeze obiectivul naţional de integrare în UE.

Sursa: www.pldm.md

APCE salută eforturile Republicii Moldova în domeniul respectării drepturilor omului În Consiliul Raional Orhei a fost creată Coaliţia Pro-Europeană