Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În Consiliul Raional Orhei a fost creată Coaliţia Pro-Europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 3 octombrie, consilierii liberal-democraţi şi cei democraţi au format o nouă majoritate în Consiliul Raional Orhei, prin semnarea Acordului de creare a Coaliţiei Pro-Europene. Documentul a fost semnat de preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale PLDM şi PD. Evenimentul a avut loc în prezenţa liderilor celor două partide: Vlad Filat şi Marian Lupu.

Cei 20 de consilieri, care au format noua majoritate, 11 din partea PLDM şi 9 din partea PD, şi-au asumat responsabilitatea ca, până la sfârşitul mandatului actual, să activeze în conformitate cu obiectivele de modernizare şi europenizare a administraţiei publice locale, prin promovarea unor politici investiţionale durabile, repartizarea echidistantă a fondurilor disponibile, susţinerea APL de nivelul I şi II, continuitatea dezvoltării în domeniul economic şi social, precum şi angajamentul de a reprezenta interesele tuturor cetăţenilor din raionul Orhei, indiferent de simpatiile politice.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Orhei a PLDM, Petru Ştirbate, a declarat că decizia a fost luată de comun acord în urma mai multor consultări, pentru a degaja situaţia dificilă din Consiliul Raional şi a face ca “guvernarea să fie cât mai aproape de cetăţean, în folosul cetăţeanului”.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a salutat decizia luată de Consiliul raional Orhei.

“Ne bucurăm că s-a ajuns la acest deznodământ şi a fost semnat un acord pe care noi îl considerăm drept o piatră de temelie. Este evident că o guvernare trebuie privită în complexitatea sa, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Sper că din acest moment va fi o colaborare şi mai strânsă a administraţiei locale cu puterea centrală, cu Guvernul şi Parlamentul, pentru ca în final să obţinem cât mai multe rezultate în beneficiul cetăţenilor”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că, timpul rămas până la expirarea mandatului, este suficient pentru a finaliza proiectele demarate, dar şi a iniţia altele noi.

În acelaşi timp, Vlad Filat a solicitat consilierilor noii majorităţi să conlucreze activ pentru depăşirea tuturor provocărilor. “Pe viitor, atunci când vor apărea probleme de discutat — să le discutaţi, atunci când vor apărea situaţii de polemică — să polemizaţi, iar atunci când va veni momentul să luaţi decizii — acestea să aibă un singur scop: administrarea eficientă în interesul cetăţeanului”.

Menţionăm că la 4 octombrie şi în Consiliul Raional Ialoveni urmează să fie constituită Coaliţia Pro-Europeană.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Stefan Fule Vlad Filat a participat la adunarea festivă consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ