Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la adunarea festivă consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 4 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a participat la adunarea festivă consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ. La evenimentul, care s-a desfăşurat în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, au fost prezenţi profesori din toate şcolile din raion. De asemenea, la sărbătoare a participat preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru şi deputatul PLDM, Elena Frumosu.

În discursul său, preşedintele PLDM, Vlad Filat a exprimat sincere felicitări şi cuvinte de recunoştinţă profundă pentru munca pe care o depun toţi cei care activează în domeniul învăţământului din Republica Moldova. “Meseria de profesor este cea mai grea care poate să o îmbrăţişeze un om, dar cu toate acestea, este şi cea mai nobilă. Nu este nimic mai plăcut decât să vezi cum în rezultatul muncii faci ca oamenii să capete valoare şi să facă lucruri bune în viaţă”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a mulţumit pedagogilor pentru munca pe care o depun întru instruirea tinerei generaţii, dorindu-le multă sănătate şi cât mai mulţi elevi care să le aducă sentimente de mândrie.

“Vă doresc să aveţi parte de foarte multă sănătate şi să aveţi puterea să inspiraţi pe cei din jur, în special pe copii, să viseze frumos şi în timp să-şi realizeze visele. Privesc cu optimism şi cu mare încredere viitorul ţării noastre, deoarece avem copii extraordinari şi pedagogi dedicaţi profesiei”, a menţionat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a spus că pentru Republica Moldova educaţia rămâne a fi prioritatea numărul unu la nivel de ţară.

“Suntem într-o perioadă în care cunoştinţa este acea care denotă gradul de modernizare, de perspectivă a fiecărei ţări luate în parte. Dincolo de reforme, urmează să aprobăm strategia în educaţie şi noul cod educaţional. Însă cel mai important este ca prin munca pe care o depuneţi să faceţi în aşa fel încât să avem eficienţă în procesul educaţional atât de necesar”, a punctat Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru a felicitat profesorii cu ocazia Zilei profesionale şi le-a dorit multă sănătate şi putere în educarea tinerei generaţii.

“Vă doresc sănătate, să fiţi puternici, energici şi mereu cu zâmbetul pe faţă. Voi sunteţi oamenii care alături de părinţi, educaţi viitoarea generaţie. Pentru munca dificilă, pentru dedicaţie, vreau să vă mulţumesc mult”, a spus Vitalie Rotaru.

Prezentă la eveniment, deputatul PLDM, Elena Frumosu a dorit multe succese profesorilor şi i-a îndemnat să nu uite că menirea unui pedagog este să înveţe ca lumea să fie mai bună.

“Profesorilor de astăzi le revine o responsabilitate enormă de a educa şi instrui generaţiile care vor trebui să facă faţă rigorilor viitorului. Pentru aceasta, vă mulţumesc, stimaţi profesori”, a spus deputatul PLDM.

La sfârşitul ceremoniei, cei mai buni profesori au primit diplome.

Grădiniţă nouă pentru copiii din Măgdăceşti, raionul Criuleni

Astăzi, 4 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la darea în exploatare a unei anexe la grădiniţa de copii “Floricica” din s. Măgdăceşti, raionul Criuleni. La deschiderea oficială au fost prezenţi preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, părinţi şi copii din sat.

Grădiniţa a fost construită în anul 1986 pentru a fi frecventată de 150 de copii. Ulterior, numărul copiilor din localitate a crescut, iar autorităţile locale au luat decizia să construiască o anexă la instituţia preşcolară. Astfel, pentru a fi soluţionată problema, în anul 2012, cu suportul preşedintelui PLDM, Vlad Filat, care în acea perioadă deţinea funcţia de premier al Republicii Moldova, a demarat construcţia noului bloc.

Într-un an de zile, blocul a fost construit din temelie. Pentru efectuarea lucrărilor s-au cheltuit 1 mln 700 mii de lei, bani alocaţi din bugetul de stat, bugetul consiliului raional şi cel al primăriei. Noul bloc a fost amenajat şi dotat cu mobilier.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a familiarizat cu condiţiile create în noul bloc al grădiniţei şi a menţionat că este bucuros pentru copiii din sat, care vor frecventa o instituţie preşcolară modernă. “Este un lucru important ceea ce se întâmpla astăzi la Măgdăceşti, pentru că suntem datori să asigurăm viitorul ţării, viitorul neamului. Acest lucru poate fi realizat prin grija faţă de copii”, a spus Vlad Filat .

Liderul PLDM a accentuat că rămâne ferm pe poziţia că procesul educaţional trebuie privit în complexitate şi el începe de la grădiniţă, acolo se construieşte personalitatea fiecărui copil. “Îmi doresc ca într-o perioadă scurtă de timp în toate localităţile sa avem această infrastructură pentru o educaţi preşcolară modernă şi europeană”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, i-a mulţumit liderului PLDM pentru implicarea personală în realizarea acestui proiect. “Suntem bucurosi că împreuna cu colegii din administraţia locală am reuşit să finisăm acest bloc. Am muncit şi vom munci pentru ca toate grădiniţele din raion să fie renovate şi dotate cu mobilier nou, iar în viitorul apropiat vom redeschide o nouă instituţie de acest fel”, a spus Vitalie Rotaru.

La rândul său, primarul satului Măgdăceşti, Liuba Cojocaru a menţionat că noul bloc corespunde tuturor cerinţelor şi copiii se vor simţi foarte bine, lucru confirmat şi de directoarea grădiniţei “Floricica”, Galina Roşca.

Grădiniţa “Floricica” este frecventată de 280 de copii din localitate.

Sursa: www.pldm.md

În Consiliul Raional Orhei a fost creată Coaliţia Pro-Europeană Valeriu Streleţ s-a întâlnit cu responsabilul de afaceri ad-interim pe lângă ambasada SUA