Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ s-a întâlnit cu responsabilul de afaceri ad-interim pe lângă ambasada SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Kara C. McDonald, responsabilă de afaceri ad-interim pe lângă ambasada SUA în Republica Moldova. Oficialii au abordat o serie de subiecte actuale de pe agenda Parlamentului Republicii Moldova, inclusiv proiectul de lege care vizează descentralizarea administrării fiscale.

În timpul dialogului, şeful adjunct al misiunii SUA a ţinut să afle opinia fracţiunii parlamentare a PLDM referitor la decizia Curţii Constituţionale, prin care instanţelor de judecată li s-a interzis suspendarea actelor emise de BNM.

Preşedintele fracţiunii, Valeriu Streleţ, a menţionat că, în conformitate cu normele legale, hotărârile Curţii Constituţionale nu pot fi comentate, ci doar aplicate.

Kara C. McDonald a afirmat că toate hotărârile Curţii Constituţionale din Republica Moldova sunt analizate minuţios de către corpul diplomatic american din Chişinău, în contextul fortificării statului de drept şi respectării dreptului omului.

Spre finalul întâlnirii, şeful adjunct al misiunii SUA a remarcat că Republica Moldova se va bucura în continuare de susţinere în procesul de integrare europeană, fapt pentru care preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ a mulţumit şi a menţionat că acest lucru contează enorm pentru progresul Moldovei.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la adunarea festivă consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ APCE încurajează Moldova să continue reformele